Sari direct la conținut

Iulian Dumitrescu vrea să sesizeze CSM pentru „presiuni asupra justiției” / El susține că nu a mers la conferința de presă cu Lamborghini, așa cum spune PSD, ci cu Range Rover

HotNews.ro
Automobilul Lamborghini despre care PSD Prahova susține că-i aparține lui Iulian Dumitrescu, Foto: Facebook PSD Prahova
Automobilul Lamborghini despre care PSD Prahova susține că-i aparține lui Iulian Dumitrescu, Foto: Facebook PSD Prahova

Iulian Dumitrescu, președintele suspendat al CJ Prahova și candidat pentru un nou mandat din partea PNL, acuză PSD că a răspândit în mod fals informația legată de mașina de lux Lamborghini cu care ar fi venit la lansarea candidaturii sale. Dumitrescu susține că mașina nu îi aparține și că a mers la eveniment cu un Range Rover, transmite News.ro. Totodată, liberalul vrea să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu presiuni exercitate asupra justiției în dosarul penal deschis împotriva sa.

Iulian Dumitrescu cataloghează drept „lecţie de ticăloşie” susţinerile PSD Prahova conform cărora el ar fi venit cu un bolid de lux în valoare de 400.000 de euro la evenimentul de lansare a candidaturilor reprezentanţilor PNL Prahova la alegerile locale. Dumitrescu susţine că maşina a fost ”adusă” de cei de la PSD pentru a fi fotografiată în centrul Ploieştiului, în apropierea locului în care s-a desfăşurat lansarea candidaţilor PNL, politicianul susţinând că s-a deplasat la acel eveniment cu „maşina personală”, un Range Rover.

Dumitrescu susține că mașina Lamborghini nu-i aparține

„Printr-un comunicat de presă al PSD Prahova, clanul mafiot Cosma a servit nu doar judeţului nostru, ci întregii Românii o nouă lecţie de ticăloşie politică asezonată cu minciuni, fake news şi intoxicări (…) Au adus un Lamborghini al unui cetăţean din Ploieşti, l-au parcat în apropierea locului de desfăşurare a avenimentului şi au minţit că îmi aparţine şi că aş fi venit la eveniment cu el. Există şi filmări de la momentul respectiv care dovedesc că am venit şi am plecat cu maşina mea personală, un Range Rover”, se arată într-o declaraţie a lui Iulian Dumitrescu, remisă luni presei.

El spune că Virgiliu Nanu, candidatul PSD Prahova pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova „a susţinut” că Dumitrescu are interdicţie să intre în sediul Consiliului Judeţean, liderul PNL Prahova precizând că acesta este un „lucru cât se poate de fals şi care a fost certificat şi de Poliţie”.

„La fel au susţinut că, în contextul controlului judiciar, mi-ar fi interzis să vorbesc cu preşedintele interimar al CJ Prahova, Dumitru Tudone. Ceea ce este, evident, fals. Perpetuarea acestei intoxicări este cu atât mai stupidă cu cât evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Prahova a fost transparent şi transmis pe toate canalele de comunicare online”, mai susţine Iulian Dumitrescu.

Acesta respinge acuzaţiile conform cărora jurnalişti care aparţin unor entităţi de presă critice la adresa sa ar fi fost „sechestraţi” într-un hol al clădirii în care funcţionează Consiliul Judeţean Prahova şi unde a avut loc lansarea candidaţilor PNL, susţinând că jurnalista care acuză că a fost sechestrată „s-a închis cu cheia acolo şi a sunat la 112” apelul acesteia la poliţie fiind făcut, conform oficialului PNL, „în jurul orei 19.30, după ce evenimentul de lansare a candidaţilor PNL era deja încheiat”.

„Din punctul meu de vedere, avem de-a face cu o campanie foarte periculoasă de a pune presiune pe Justiţie sau de a induce în eroare organele judiciare. Voi sesiza CSM în această speţă, să vedem ce reacţie au instituţiile abilitate ale statului. Toate aceste ticăloşii nu fac altceva decât să dovedească toxicitatea acestor mafioţi grupaţi în jurul familiei Cosma şi care au acaparat total PSD Prahova”, mai susţine preşedintele PNL Prahova, inculpat pentru luare de mită şi fals.

Acuzele PSD

Partidul Social Democrat – Organizatia Prahova l-a acuzat vineri seara pe liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, pus sub control judiciar de DNA într-un dosar în care este inculpat pentru luare de mită în valoare de peste 16 milioane de lei şi fals în declaraţii, că a sechestrat jurnaliști și a postat pe Facebook o poză cu automobilul Lamborghini „de 400.000 de euro” al acestuia.

„Baronul Iulian Dumitrescu, cercetat penal într-un dosar de luare de mită în legătură cu lucrările publice ale Consiliului Județean Prahova, lipsit de orice urmă de moralitate, și-a făcut apariția la ședința de partid la volanul unui bolid de lux, un Lamborghini în valoare de 400.00 de euro. Gestul lui Dumitrescu reflectă „modestia” și „respectul față de prahovenii pe care promite să îi slujească și față de actuala sa situație legală”, scrie PSD Prahova pe Facebook.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro