Sari direct la conținut

Criticată de Scholz pentru „ambiguitate” în privința alianțelor post-electorale, Ursula von der Leyen insistă pe cooperarea cu grupurile de dreapta

HotNews.ro
Olaf Scholz discută cu președinta Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, la Bruxelles, Belgia, pe 27 octombrie 2023., Foto: Nicolas Landemard / Zuma Press / Profimedia
Olaf Scholz discută cu președinta Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, la Bruxelles, Belgia, pe 27 octombrie 2023., Foto: Nicolas Landemard / Zuma Press / Profimedia

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a răspuns din nou criticilor care au denunţat disponibilitatea ei de a coopera cu grupurile politice de dreapta din Parlamentul European, scrie sâmbătă agenția de presă DPA.

„Este vorba de a câştiga forţele politice care sunt atât de importante pentru o majoritate de centru”, a declarat şefa Executivului comunitar, într-un interviu acordat postului german de radio Deutschlandfunk.

Ursula von der Leyen a precizat că va colabora cu partidele şi politicienii democraţi, indiferent de grupul lor politic din Parlamentul European.

„Criteriul pentru mine este ca parlamentarii cu care vrem să lucrăm să fie în favoarea Europei, în favoarea Ucrainei, împotriva Rusiei şi în favoarea statului de drept”, a mai spus ea, referindu-se la membri ai Legislativului european, potrivit Agerpres.

Scholz, „foarte întristat”

Von der Leyen s-a confruntat pentru prima dată cu critici în aprilie după ce nu a exclus cooperarea în Parlamentul European cu grupul de dreapta Conservatori şi Reformişti Europeni (ECR), din care face parte şi partidul de extremă-dreapta Fraţii Italiei, condus de premierul italian Giorgia Meloni.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat joi că este „foarte întristat de ambiguitatea unora dintre declaraţiile politice” ale Ursulei von der Leyen, care candidează pentru un al doilea mandat de preşedinte al Comisiei Europene.

„Va fi posibilă doar stabilirea unei preşedinţii a Comisiei care să se bazeze pe partidele tradiţionale. (…) Orice altceva ar fi o greşeală pentru viitorul Europei”, a adăugat Scholz.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro