Sari direct la conținut

Piedone, la lansarea cărții lui Burduja: „PUSL și PNL trebuie să colaboreze în Consiliul General/ Există viață și după 9 iunie”

HotNews.ro
Cristian Popescu Piedone și Sebastian Burduja la Bookfest 2024, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Cristian Popescu Piedone și Sebastian Burduja la Bookfest 2024, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, candidat din partea PUSL la funcţia de edil general al Capitalei, a afirmat vineri, după participarea la o lansare de carte a contracandidatului liberal Sebastian Burduja, că cele două partide ar trebui să colaboreze în Consiliul General al Capitalei după 9 iunie, indiferent de cine va fi primar general, informează Agerpres.

„Nu este contracandidat, ne-am intersectat, este un om cu bun simţ, care a avut un dialog cu mine civilizat. Suntem doi oameni civilizaţi. Şi eu ştiu să fiu civilizat, dacă sunt tratat ca atare. Ne-am intersectat în aproximativ trei puncte comune pentru dezvoltarea Bucureştiului. Candidăm de la partide diferite, dar există viaţă şi după 9 iunie şi în Consiliul General trebuie să avem o colaborare, indiferent cine iese primar general, domnul Sebastian Burduja sau Cristian Popescu Piedone”, a declarat candidatul PUSL.

Cristian Popescu Piedone susține că unul dintre ei va fi următorul viitorul primar al Capitalei. „Despre Gabriela Firea, dacă vă luaţi după sondaje, vă spun sondajul real: este pe locul patru, pe locul trei e Nicuşor Dan, iar finala se joacă între mine şi Sebastian Burduja”, a spus Piedone, la Bookfest.

Piedone a subliniat că „niciodată nu există varianta” de a se retrage din cursa electorală. „Astea sunt zvonuri lansate de PSD, inclusiv de Nicuşor Dan. Nicuşor Dan că se retrage Sebastian Burduja, PSD că se retrage Piedone s-o susţină pe Firea”, a comentat candidatul PUSL.

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, și-a lansat, vineri, în cadrul Bookfest, cartea „Planul pentru București”. „Au fost opt ani de eşec, din păcate, pentru Capitală, de dezamăgiri şi cred că ceea ce am încercat, ceea ce ne străduim să facem este să le prezentăm bucureştenilor cu adevărat un plan nou pentru dezvoltarea oraşului”, a spus Burduja, după lansarea oficială a cărţii.

Întrebat despre aşa-zisa cerere de a se retrage din cursa pentru Capitală care ar fi fost adresată de PSD primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, candidat din partea PUSL la funcţia de edil general, Burduja a afirmat: „Nimeni nu trebuie să se retragă”. El s-a declarat „convins” că retragerea lui Piedone nu ar spori şansele Gabrielei Firea şi că „nu se pune această problemă”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro