Sari direct la conținut

Liderii Alianţei Dreapta Unită îl felicită pe Nicuşor Dan pentru „recâştigarea” Bucureştiului, lăudând „neclintirea lui în lupta cu interesele obscure, cu mafiile”

HotNews.ro
Liderii Alianței Dreapta Unită, Ludovic Orban, Cătălin Drulă și Eugen Tomac, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea
Liderii Alianței Dreapta Unită, Ludovic Orban, Cătălin Drulă și Eugen Tomac, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, dat câștigător de exit-poll-ul CURS-Avangarde în cursa pentru un nou mandat, a mers duminică seara la sediul USR, unde liderii Alianţei Dreapta Unită (ADU), Cătălin Drulă, Ludovic Orban și Eugen Tomac, l-au felicitat pentru „recâştigarea” Bucureştiului şi l-au asigurat de susţinerea lor, scrie Agerpres.

Drulă: „În 2012, într-un taxi, încercam să îl conving pe şofer să voteze candidatul independent Nicuşor Dan”

Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat că Nicuşor Dan a oferit „un model de dezvoltare” al Capitalei, caracterizat prin „neclintire în lupta cu interesele obscure, cu mafiile”, prin dezvoltare, construcţie de echipe şi modernizare.

„Este un moment de bucurie. Îmi aduc aminte, în 2012, când într-un taxi încercam să îl conving pe şoferul acelui taxi să voteze candidatul independent Nicuşor Dan. Iată că, după victoria din 2020, consolidăm acest parcurs modern al Bucureştiului şi din toate informaţiile pe care le avem, chiar şi din exit poll-ul dat mai devreme, Bucureştiul a fost câştigat de Alianţa Dreapta Unită la vot politic”, a spus Cătălin Drulă.

Nicușor Dan: „Avem un drum lung înainte”

Nicuşor Dan a mulţumit voluntarilor care l-au susţinut în campanie, dar şi consilierilor generali USR şi PMP, menţionând că a colaborat „foarte bine” cu aceştia pe parcursul ultimului mandat.

„În aceşti trei ani şi jumătate ne-am cunoscut mai bine. Ştim direcţia în care vrem să ducem oraşul şi sunt convins că o să lucrăm mai bine, mai repede şi o să ajungem să dăm bucureştenilor acele lucruri pe care şi le doresc. Cred că şi mai important este să ducem în spaţiul public acele valori de onestitate, de instituţii care încearcă să lucreze pentru oameni. Avem un drum lung înainte şi vă mulţumesc pentru drumul pe care l-am făcut deja”, a spus edilul general.

Tomac: Nicușor Dan a reușit să salveze Bucureştiul de „pesedism”

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, l-a felicitat pe Nicuşor Dan şi a spus că acesta a reuşit să salveze Bucureştiul de „pesedism”.

„Acest lucru trebuie dus mai departe în toată ţara şi noi, Alianţa Dreapta Unită, vom urma exemplul de la Bucureşti şi vom încerca să îi convingem pe colegii din întreaga ţară că, dacă la Bucureşti se poate, în mod sigur se poate peste tot. Vă mulţumim mult pentru această victorie spectaculoasă. Vom fi alături în următorii ani”, a spus el.

Orban: Bucureştiul e condus de un primar „care nu este prizonierul clanurilor, al mafiei imobiliare”

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat că alianţa va susţine toate proiectele „corecte, benefice pentru Bucureşti, fără niciun fel de condiţie politică”.

El a mai spus că Bucureştiul „este în continuare pe mâini bune”, fiind condus de un primar general „care nu este prizonierul clanurilor, al mafiei imobiliare şi al intereselor obscure care vin din zona celor cărora le place să conducă din umbră” liderii politici şi instituţiile publice.

Ce mai afirmă Ludovic Orban:

  • „Este un exemplu prin care bucureştenii au arătat clar că nu se lasă seduşi de propaganda mincinoasă, de fabricile de venin şi de otravă care au aruncat zi de zi minciuni şi calomnii împotriva oamenilor cinstiţi, a oamenilor corecţi.
  • A arătat clar că bucureştenii au discernământ, ştiu care este adevărul şi ştiu care este binele Bucureştiului.
  • Sunt o dată în plus fericit pentru faptul că şi în urmă cu patru ani am avut o mică contribuţie la un mare succes, de eliberare a Bucureştiului din ghearele unor clanuri care erau gata-gata să îl distrugă în 12 ani de zile.
  • Sunt fericit că acea victorie a fost confirmată de o muncă asiduă, plină de rezultate în primul mandat şi mai ales de victoria de astăzi care va crea premise pentru rezolvarea mai rapidă, mai eficientă, cu mai mult sprijin politic a problemelor foarte mari pe care le are Bucureştiul”.

Rezultatele la alegerile locale 2024, cele exit-poll, publicate aproape de miezul nopții pentru ora 22.00, arată victoria detașată a lui Nicușor Dan în București, cu 44%, în scădere cu un procent față de scorul prezentat pentru ora 20.30. Conform exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde, Gabriela Firea (PSD) a obținut 25%, Cristian Popescu Piedone (PUSL) – 12%, Sebastian Burduja (PNL) – 10%, Mihai Enache (AUR) – 5%, iar Diana Șoșoacă – 3%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro