Sari direct la conținut

Mircia Gutău a obținut al cincilea mandat la Râmnicu-Vâlcea. Primarul este la al treilea partid

HotNews.ro
Mircia Gutau, Foto: Facebook / Mircia Gutău
Mircia Gutau, Foto: Facebook / Mircia Gutău

Mircia Gutău, care a candidat pentru cel de al cincilea mandat de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea din partea PSD, a obţinut 46,31% din sufragii, cu aproape 9.000 de voturi mai mult decât următorul clasat, liberalul Virgil Pîrvulescu, şi cu peste 12.000 de voturi mai mult decât reprezentantul AUR, Vicenţiu Mocanu, care s-a clasat pe locul al treilea, transmite Agerpres.

„Râmnicenii au fost asaltaţi în ultimele luni de către contracandidaţii mei cu programe fanteziste, cu minciuni, cu mârşave atacuri la persoana şi cu manipulări bine concepute şi plătite cu bani grei. Dar ei au avut inteligenţa de a da deoparte aceasta perdea de fum şi de a aprecia la adevărata valoare proiectele realiste şi serios argumentate pe care le-am propus pentru Râmnicul de mâine. Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat”, a scris Mircia Gutău pe Facebook.

PSD a obţinut şi majoritate în Consiliul Local, lista de consilieri social-democraţi fiind votată de 42,79% dintre alegătorii care s-au prezentat la urne, în timp ce liberalii au obţinut 18,23%, candidaţii AUR – 16,3% , iar cei din Alianţa Dreapta Unită (USR+PMP) – 7,64%.

Mircia Gutău a fost ales prima dată la Râmnicu-Vâlcea în anul 2004, din partea PD, și a fost reales în 2008. Gutău nu și-a dus al doilea mandat la capăt, fiind condamnat în 2010 într-un dosar de corupție. După eliberarea condiționată, Gutău a reclamat la CEDO că statul român i-a încălcat dreptul la un proces echitabil, iar Curtea i-a dat dreptate.

În 2016 a fost ales din nou, de data aceasta din partea Partidului Ecologist și a obținut al patrulea mandat în 2020, tot din partea PER, partid în care a avut și calitatea de președinte în 2023. Însă în același an, Gutău a anunțat că va candida din partea PSD.

Între timp, rejudecarea procesului de corupție a dus la achitarea sa, iar Înalta Curte de Casație și Justiție i-a acordat despăgubiri din partea statului român, în valoare de 46.000 de euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro