Sari direct la conținut

Covasna: Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență, în carantină

HotNews.ro
Coronavirus in Romania, Foto: Agerpres
Coronavirus in Romania, Foto: Agerpres

Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a intrat în carantină, după confirmarea unui nou caz de coronavirus, a anunţat conducerea instituţiei, într-un comunicat de presă remis joi seară, potrivit Agerpres.

„În urma rezultatelor pozitive testării Coronavirus – COVID-19 a doi pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean, alte 2 cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate. Unul dintre pacienţi s-a aflat la Terapie Intensivă, când a fost confirmată infecţia cu COVID-19. Prin urmare, Secţia de Anestezie şi cea Terapie Intensivă au fost puse imediat sub carantină şi a început testarea celor 13 persoane care au fost de gardă. Restul personalului din cadrul secţiei, respectiv 46 de persoane, vor rămâne acasă obligatoriu în autoizolare, până când vor fi cu toţii testaţi, în următoarele 4-5 zile. A ieşit pozitiv şi testul unui alt pacient cu simptome suspecte, internat prin Urgenţă, care acum se află în Secţia de Boli Infecţioase. Iniţial, pacientul nu a informat personalul că s-a întors din străinătate, de aceea a fost internat la Secţia Pneumoftiziologie, iar după constatarea simptomelor suspecte a fost transferat la Boli Infecţioase, unde i-a fost efectuat testul pentru coronavirus. În ambele cazuri, s-a pornit o anchetă epidemiologică, în urma căreia toate cadrele medicale care au avut contact cu pacienţii intră obligatoriu în autoizolare la domiciliu. În acest moment, nu este necesară altă măsură decât carantina instituită la Secţia de Terapie Intensivă”, menţionează conducerea spitalului.

Potrivit comunicatului, până acum s-au efectuat 106 teste în rândul personalului din secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Blocul de naşteri şi celelalte secţii unde au existat contacte directe cu cazurile confirmate, iar dintre acestea 6 au ieşit pozitive.

„Din cei 29 pacienţi aflaţi în cele trei secţii – Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Bloc Naşteri – care au fost testaţi pentru coronavirus, nimeni nu a avut rezultat pozitiv până joi după-amiază, aşa că unii dintre ei pot pleca acasă, dar trebuie să rămână în autoizolare la domiciliu. Cei care necesită tratament rămân în secţii, unde vor primi îngrijiri medicale. În data de 26 martie au fost prelevate probe de la încă 46 persoane din cadrul personalului spitalului, printre care şi de la cele 13 persoane care rămân la Terapie Intensivă, pentru a asigura supravegherea medicală a celor 4 pacienţi internaţi în această secţie. Cazurile urgente vor fi redirecţionate către spitalele din Târgu Secuiesc şi Braşov, de la caz la caz. Toţi pacienţii cu patologie obstetrică-ginecologie sunt redirecţionaţi către Spitalul Municipal Târgu Secuiesc. Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Covasna continuă prelevarea de probe, iar ancheta epidemiologică este extinsă. Scenariul privind reorganizarea spitalului va fi anunţat mai târziu de conducerea instituţiei”, se mai arată în comunicat.

Duminică după-amiază, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat că unul dintre angajaţi a fost depistat pozitiv la testul COVID-19, iar a doua zi au fost diagnosticaţi pozitiv aţi patru medici, drept urmare secţiile de Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri au intrat în carantină.

Autorităţile au făcut apel la cetăţenii care au fost în contact cu personal medical sau pacienţi ai secţiilor menţionate să se autoizoleze şi să anunţe Direcţia de Sănătate Publică sau Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

ARHIVĂ COMENTARII
SoulSearcher • 2020-07-01 08:20:32
pana se face autostrada asta... se inventeaza teleportarea, si nu mai avem nevoie de masini :DDDDDD
7 3
nick24 • 2020-07-01 08:33:15
Șanse să fie gata în peste 10 ani, pt că sunt foarte grele. Atunci, pt ca sectoarele 1 și 5 sâ NU fie muzeu, URGENT trebuie asfaltat DN7D, care va fi legătura între trosoanele de capete, pt mult timp. Un fel de DN68A, intre Margina și Holdea. https://www.oradesibiu.ro/2018/04/27/cel-mai-vechi-drum-din-romania-ar-scurta-distanta-dintre-sibiu-si-pitesti-cu-50-de-kilometri/ Traseul prin Ţara Loviştei reduce distanţa dintre Sibiu şi Piteşti cu 50 de kilometri şi reprezintă o alternativă la mult – dezbătuta autostradă care ar putea lega Sibiul de Argeş
0 9
TurmentatuTheThird • 2020-07-01 10:33:39
Recomand să faci traseul pe google maps. De la ieșirea de pe A1 de la Pitești până la sensul giratoriu de la Veștem, pe DN7 sunt 140km. Mută traseul prin Curtea de Argeș și DN7D, și o să ai 130km. E o diferență de doar 10km. Nu 50. Poți verifica dacă vrei. Plus, tu sincer vezi TIR-urile de pe DN7 mergând pe DN7D imbunătățit doar un strat de asfalt? Nu prea cred. Și DN7 are o grămadă de porțiuni care se erodează din cauza traficului greu. Uită-te pe malul Oltului, unde de-a lungul timpului au pus perete de beton să nu ia drumul la vale. Plus la Dedulești unde e închisă o bandă pe urcare pentru că prima bandă e deja compromisă.
0 3
nick24 • 2020-07-01 23:15:42
Citește cu atenție ziarul din zonă: https://www.oradesibiu.ro/2018/04/27/cel-mai-vechi-drum-din-romania-ar-scurta-distanta-dintre-sibiu-si-pitesti-cu-50-de-kilometri/ DN7D va fi folosit ca drum tehnologic pt execuția autostrăzii, deci va fi lărgit și vor putea circula camioane grele și tiruri. Dacă numai se va asfalta, tirurile o vor lua pe vechiul drum, dar autoturismele vor avea o scurtătură, plus tronsoanele gata NU vor fi muzeu.
0 4
hopilau • 2020-07-01 23:20:36
Latirea soselei existente pe valea Oltului prin latirea vaii riului cu puscarea stincilor si indepartarea lor pe o latime suplimentara de 10-20 m ar fi mult mai rapida, eficienta si mai ieftina. In spatele muntelui Cozia ar fi enorm de multe lucrari de terasare/amenajare teren, s-ar distruge un habitat unic, o oaza de verdeata si liniste, iar in zona Curtea de Arges (zona Tigveni) terenul e f instabil, ar fi alunecari vesnice de teren, consolidarea ar papa de trei ori atita timp si bani decit se prognozeaza acum. Vedeti numai din ce cauza s-a renuntat la calea ferata directa, prin 2 tuneluri, intre R Valcea si Pitesti..din cauza terenului instabil!!!
1 2
Kap • 2020-07-01 12:54:01
De la giratoriul de la Bâscov la cel din veștem sunt: - 139 km pe Valea Oltului (DN7); - 124 km pe la Curtea de Argeș, Valea Danului, Sălătrucu, Perișani, Boișoara (DN7D). Dar avantajele asfaltării DN7D și modernizării traseului de la Curtea de Argeș la Câineni prin Perișani și Boișoara sunt multiple: - conectarea mai bună a comunităților din zonă și stimularea dezvoltării lor; - eliberarea unei părți din traficul de pe Valea Oltului și redirecționarea pe această rută (da, probabil traficul de camioane va rămâne la ruta DN7), lucru valabil din ce în ce mai mult pe măsură ce noi tronsoane din A1 vor fi predate.
0 4
Entiu • 2020-07-01 08:48:44
Noi, bucovinenii suntem chinuiti in orice conditie de ,, prietenii” nostri deputati si de prin ministere si de acolo de sus, sus.. la cuibul cucului. Ar fi timpul sa avem si noi conducatori, prin Bucovina curajosi si cu initiativa, care sa se inconjoare de specialisti in toate domeniile. Acesti oameni trebuie sa se implice, sa ramina in istoria tinutului nostru, sa lase ceva in urma lor. Greseala este ca noi nu-i gasim, nu stim sa-i ,,citim” Oamenii din zona Bucovinei au nevoie de o autostrada! Sudistii nu vor sa avem autostrazi prin Bucovina, au grija lor, sa fie numai la ei. Toate proiectele sunt focusate pe Sud. De ce Sudiștii nu vor să lege Bucovina de Vest? De ce Sudiștii țin Bucovina, Moldova într-o stare de înapoiere de sute de ani? Pentru Bucovina, nu se gasesc niciodata fonduri ca, deh, nu-s bani! Bucovina este lasata mereu in saracie, pentru ca bucovinenii sunt blegi si tac! Ei isi fac acolo in SUD tot ce vor: autostrazi, constructii deosebite in detrimentul moldovenilor. In Moldova foarte rar se face cite ceva, aproape nimica...totdeauna doar prin forte proprii si mereu este tinuta in mare saracie. Aeroportul de la Salcea a ,,inghetat”, soselele peste tot sunt subdimensionate, la autostrazile spre Cluj si Iasi s-a renuntat pentru totdeuna! De ce oare Sudișii își bata joc de Bucovina? Pai atunci hai sa rupem țara-n trei sau patru - Ardeal, Moldova si Valahia si sa ne vedem fiecare de treaba noastră. De ce nu este lăsată Moldova să fie legată de Vest? Numai in Sud se duc toti banii, nimic in Bucovina!
8 2
1anonim • 2020-07-01 09:48:15
fluturel, de pimen (pana acum). Cam doare ce zic... Ar fi cazul de trezire.
2 5
jondo • 2020-07-01 11:43:02
dar nu cred ca e treaba pimen (sau BOR) sa faca autostrazi. BOR trebuie sa il predice pe ISUS, si sa faca biserici. asta e jobul BOR.
4 2
jondo • 2020-07-01 11:41:32
ma indoiesc ca vei auzi - cu exceptia unor idioti, cetateni "sudisti" sa spuna "lasa Bucovina sa crape in saracie". e vina politicienilor. mobilizati-va si alegeti oameni competenti. si voi bucovinenii, si noi "sudistii".
0 12
Jegul Cristian Ioan • 2020-07-02 11:15:10
Noi, miticii sudisti damboviteni, nu suntem de vina DIRECT, nu decidem deliberat "nu le dam bani la moldoveni", ""lasa Bucovina sa crape in saracie". Dar suntem de vina INDIRECT, ca votam mereu si mereu pe acesti politicieni corupti si incompetenti!
1 1
Excelsior • 2020-07-01 12:19:03
"Varianta de ocolire Bacău Podul peste Dunăre de la Brăila Autostrada Unirii: Tg. Mureș - Iași – Ungheni A7: Ploiești– Suceava – Siret Buzău/Focșani - Brăila – Galați, Măcin – Tulcea – Constanța; CF: Ploiești-Suceava-Dărmănești,"
0 5
Sufleu • 2020-07-01 08:50:42
pentru cronicile informative pe care le faceti despre infrastructura/autostrazi. Sunteti una dintre putinele surse bine informate si care stiti sa prezentati informatia sufcient de bine structurat incat sa fie relevanta si descriptiva. Pare ca si CNAIR se misca mai bine anul asta decat in ati ani ?! Parca incep lucrurile sa se intample intr-un ritm care denota seriozitate si dorinta de a impinge proiectele spre o finalitate. Succes !
0 10
Bradisor • 2020-07-01 09:07:08
zeci de SF-uri care au inghitit miliarde si apoi au expirat,se misca ceva si pe aceasta aut.Daca nu vine un nou cuc la transporturi ar fi posibil s-o vedem si finalizata.
0 11
TurmentatuTheThird • 2020-07-01 09:12:49
Dacă merg în ritmul ăsta, cred că voi apuca să traversez România de la Constanța la Nădlac numai pe autostrăzi. Asta dacă nu mai vine vreun Ponta sau Dăncilă ca să taie toate fondurile de la autostrăzi, că trebuie ei să facă drum între Cuca Măcăii de Jos și Cuca Măcăii de Sus la același preț cu autostrada. Sper în curând să vedem ceva vești și despre Târgu Mureș - Iași.
1 14
jondo • 2020-07-01 11:44:12
ca tot se plangea un bucovinean mai sus.
0 3
robyzs • 2020-07-01 09:58:39
Vin alegerile si suntem intoxicati cu desene si promisiuni, regiunea Moldova asteapta autostrazi de 30 de ani dar primeste doar promisiuni electorale
0 6
cititor9 • 2020-07-01 13:12:27
Toata lumea vorbeste de 30 de ani de parca Romania isi putea permite sa faca autostrazi acum 25 de ani. Primii km postrevolutionari au fost finalizati in 2004. In 2004 noi inca aveam probleme serioase pe DN-uri si nici macar nu prea aveam trafic de autostrazi.
2 0
Atoatestiutorul • 2020-07-01 16:00:15
deci hungurii, polonii, cehii, sarbii, croatii de exemplu au construit avand alte situatii. Numai noi eram oropsitii fara trafic si posibilitati. Eram fara datorii, deci ne permiteam sa luam si eram si ieftini...ma rog, e prea tarziu oricum.
0 4
clencix • 2020-07-01 10:30:57
Trebuie început mai repede cu ce e mai greu, cu tunelurile, ca străzile ușoare o sa se termine, o sa conteze ca linii terminate cu succes dar moarte pana se termina cele cu tuneluri.
0 3
IRN • 2020-07-01 11:35:49
Va sugerez sa faceti o corectie pt denumirea dealului prin care se face tunelul aferent lotul 4. Dealul se numeste Momaia , nu Momâia...
0 1
Victor.Cozmei • 2020-07-01 12:01:59
Am corectat.
0 0
liviu_ • 2020-07-01 11:35:58
in practica... ne prinde 2200
1 4
popa marcel • 2020-07-01 19:50:03
Nu s-au facut autostrazi ca politicienii au furat tara din 90 pina acuma.Nu am vazut politician sarac ,toti promit marea cu sarea si fapte lipsa.Psd este la fel ca Pnl ,au fost impreuna si nu sant mai breji.
1 2
INTERVIURILE HotNews.ro