Sari direct la conținut

Rusia a suspendat utilizarea ventilatoarelor fabricate în țară, după incendiile din două spitale

HotNews.ro
Masca oxigen, Foto: Jochen Tack / imageBROKER / Profimedia
Masca oxigen, Foto: Jochen Tack / imageBROKER / Profimedia

Rusia a anunțat miercuri suspendarea utilizării unui anumit model de ventilatoare fabricate în țară, după 1 aprilie, după ce acestea au stat la baza declanșării unor incendii în două spitale, scrie Reuters. Șase oameni au murit în urma incendiilor, iar ventilatoarele medicale fac parte din categoria celor care au fost trimise ca ajutoare și în SUA.

Ventilatorul medical Aventa-M era folosit în spitalul Sfântul Gheorghe din Sankt Petersburg dar și într-un spital din Moscova, unde au avut loc incendiile. Autoritatea de supraveghere a echipamentelor medicale a precizat miercuri că este în desfășurare o anchetă privind calitatea și siguranța acestor ventilatoare.

Unul dintre cele mai afectate state de pandemia de coronavirus, Rusia a confirmat miercuri încă 10.028 de noi cazuri de îmbolnăviri, ceea ce ridică bilanțul total, la nivel național, la 242.271, scrie Reuters. De asemenea, autoritățile au anunțat încă 96 de decese în utlimele 24 de ore, în total numărul oficial al victimelor fiind de 2.212.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro