Sari direct la conținut

Doi pui de tigru alb din Pakistan au murit cel mai probabil de Covid

HotNews.ro
tigru alb, Foto: Captura YouTube
tigru alb, Foto: Captura YouTube

Doi pui de tigru alb de 11 săptămâni care au murit într-o grădină zoologică din Pakistan luna trecută par să fi murit din cauza COVID-19, au declarat oficiali ai grădinii zoologice, relatează Reuters.

Puii au murit în grădina zoologică din Lahore pe 30 ianuarie, la patru zile după începerea tratamentului pentru ceea ce oficialii credeau că este virusul panleucopeniei feline, o boală despre care oficialii zoo au spus că este extrem de comună în Pakistan și afectează sistemul imunitar al felinelor.

Autopsia a constatat însă că plămânii puilor au fost grav afectaţi şi că ei sufereau de infecţie severă, patologii concluzionând că cei doi pui de tigru alb au murit din cauza COVID-19.

Deşi nu a fost efectuat niciun test PCR pentru noul coronavirus, directorul adjunct al grădinii zoologice, Kiran Saleem, a spus pentru Reuters că se crede că puii au fost victimele pandemiei de care a ucis 12.256 de persoane în Pakistan.

„După moartea lor, administraţia grădinii zoologice a efectuat teste tuturor angajaților, iar şase au fost testaţi pozitiv, inclusiv unul care se ocupa de pui”, a spus Saleem. „Aceste rezultate întăresc rezultatele autopsiei. Puii au luat probabil virusul de la persoana care îi îngrijea și hrănea”, a mai spus el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro