Sari direct la conținut

Al doilea an al pandemiei de coronavirus ar putea ucide mai mulți oameni decât primul, avertizează OMS

HotNews.ro
Pandemia de coronavirus, Foto: Moritz Frankenberg / AFP / Profimedia
Pandemia de coronavirus, Foto: Moritz Frankenberg / AFP / Profimedia

Al doilea an de pandemie este pe cale să ucidă mai mulți oameni decât anul trecut, a avertizat OMS vineri, în timp ce mai multe state întrezăresc speranța pentru o viață cât mai apropiată de normalitate, iar altele, precum India, sunt în pragul unei epidemii devastatoare, relatează AFP.

Pandemia Covid-19 a ucis cel puțin 3,3 milioane de oameni în întreaga lume de la sfârșitul lunii decembrie 2019, iar apariția variantelor de coronavirus, precum și progresul inegal al campaniilor de vaccinare în funcție de țară continuă să îngrijoreze.

Potrivit șefului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, „în ritmul în care lucrurile merg, al doilea an al pandemiei va fi „mult mai mortal decât primul”.

De asemenea, el a cerut țărilor să renunțe la vaccinarea copiilor și adolescenților împotriva Covid și să doneze dozele sistemului Covax pentru a le redistribui către țările defavorizate.

Pe baza rezultatelor considerate încurajatoare de către guverne, mai multe țări, în special din Europa, își redeschid economiile slăbite.

Grecia a ridicat vineri toate restricțiile de circulație după șapte luni de carantină pentru a da startul unui sezon turistic mult așteptat. Singura condiție acum pentru a călători în Grecia: să fii vaccinat sau să prezinți un test Covid negativ.

„Restaurantele sunt deschise, puteți merge la plajă, vă puteți bucura de vremea bună, puteți face cumpărături, este minunat să poți ieși din nou”, exclamă, în Creta, o turistă din Germania de 28 de ani, Caroline Falk.

Guvernul grec a lansat o mare campanie de vaccinare, cu scopul ca insulele să fie „protejate pe deplin până la sfârșitul lunii iunie”. În total, peste 3,8 milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin în țara de 11 milioane de persoane.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro