Sari direct la conținut

Stareţul Mănăstirii Esfigmenu de la Muntele Athos împotriva călugărilor negaţionişti: Miroase a moarte, dar ei nu o văd

HotNews.ro
Muntele Athos, Foto: editiadedimineata.ro
Muntele Athos, Foto: editiadedimineata.ro

Încă un călugăr de la Muntele Athos, infectat cu coronavirus, a decedat duminică, fiind al doilea în ultimele zile. „Domină un fanatism în rândul unor oameni care arată că problema nu este doar una medicală, ci a devenit una duhovnicească”, spune, printre altele, stareţul Mănăstirii Esfigmenu, Bartolomeu, potrivit I Eidiseis, citat de Rador.

Încă un călugăr de la Sfântul Munte şi-a scris numele pe lista „neagră” a celor plecaţi din această lume, ca negaţionişti, din cauza coronavirusului. Este vorba de părintele Pantelimon, călugăr la Chilia Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Ana mică), care a fost intubat din cauza coronavirusului şi a decedat la vârsta de 59 de ani.

În urmă cu câteva zile a plecat din această lume şi părintele Dionisie de la Schitul Sfânta Ana, care a fost prima victimă a celui de-al patrulea val de coronavirus la Sfântul Munte şi cea de-a opta victimă de la începutul pandemiei. După moartea părintelui Pantelimon, numărul călugărilor care au decedat a crescut la 9.

Potrivit unor informaţii, în acest moment sunt 50 de cazuri de covid la Sfântul Munte. Sâmbătă, 30 octombrie, Muntele Athos figura pe primul loc la nivelul Greciei, ca regiunea cu cele mai multe cazuri în raport cu populaţia, având înregistrate 8 cazuri, ceea ce ar echivala cu 441,74 cazuri la 100.000 de locuitori.

Despre modul în care s-a răspândit virusul, unele informaţii spun că ar fi vorba despre pelerini din Balcani, în special din România, care vin la Sfântul Munte cu certificate false de vaccinare.

Referindu-se la informaţiile transmise pe această temă de postul tv Mega, stareţul de la Mănăstirea Esfigmenu a declarat: „Relatarea, aşa cum a fost difuzată, este în cea mai mare parte adevărată. Într-adevăr, există voci ale negaţioniştilor la Sfântul Munte care îi induc în eroare pe călugări şi lumea. Aceste voci sunt izolate” a spus stareţul Mănăstirii Esfigmenu, Bartolomeu.

Potrivit acestuia, s-au vaccinat patru sau cinci mănăstiri, dar numărul călugărilor care au făcut boala a fost mare.

„Nu e posibil ca atunci când unii au un anumit mod de exprimare să întineze lupta celorlalţi. Domină un fanatism în rândul unor oameni care arată că problema nu esta doar una medicală, ci a devenit una duhovnicească. Acest fanatism, această furie, aceste blesteme denotă fanatism, un spirit total contrar creştinismului. În jurul nostru miroase a moarte, dar ei nu o văd, nu vor să o vadă şi induc şi lumea în eroare”, a mai spus stareţul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro