Sari direct la conținut

UPDATE Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilităţi sau aparținători cu vulnerabilități, certificate medical, vor putea învăța online; profesorii vor putea preda online” / Petiție pentru reintroducerea sistemului hibrid

HotNews.ro
Sorin Cîmpeanu, la HotNews.ro, Foto: Hotnews
Sorin Cîmpeanu, la HotNews.ro, Foto: Hotnews

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că profesorii care au „vulnerabilităţi certificate medical” vor putea preda online, iar elevii cu probleme de sănătate sau cu membri ai familiei cu vulnerabilități certificate medical vor putea învăța online, transmite Agerpres.

„Cei care au vulnerabilităţi, elevii care au vulnerabilităţi certificate medical cu siguranţă vor avea acces la învăţare online. Aparţinătorii: părinţi, bunici ai acestor copii care au vulnerabilităţi generate de boli cronice certificate medical şi ei vor avea acces la învăţământ online. Cadrele didactice care la rândul lor pot avea vulnerabilităţi certificate medical vor putea să predea online sau asta în cazul în care nu vor exista şi în cea mai mare parte a situaţiilor nu există cadre didactice care să înlocuiască aceşti colegi care au vulnerabilităţi medicale. În acest fel vom asigura accesul la învăţământ online oricui are o motivaţie solidă, o certificare medicală”, a spus ministrul miercuri, la Parlament, în cadrul unei dezbateri privind educația.

UPDATE Între timp, pe site-ul petitiionline.ro s-a lansat o petiție pentru a se reveni la scenariul hibrid pentru învățământul primar:

„Protestăm cu privire la decizia Ministerului Educației Naționale de a redeschide școlile pentru ciclul primar, începând cu dată de 8 februarie 2021, inclusiv în scenariul roșu. Considerăm că, atât copiii noștri cât și părinții și bunicii, au dreptul la viață și la siguranță sanitară.

Măsurile luate de minister în plină criză sanitară nu se înscriu în niciun fel în obligația statului de a proteja categoriile vulnerabile și de a oferi șansă la un proces educațional echitabil pentru toți elevii, mai ales în condițiile în care sunt trimiși cu forță la școală copii pentru care încă nu există un vaccin anticovid omologat.

După ce a eșuat lamentabil în asigurarea procesului de educație online, foarte mulți elevi fiind lăsăți voit în afară dreptului la școală, acum, Ministerul Educației încearcă să întoarcă cinic elevii în clase expunându-i, la fel că în toamna, virusului SarsCov2.

(…)

Solicităm, așadar, păstrarea sistemului hibrid de predare în toate scenariile și baza legală prin care fiecare reprezentant legal al unui minor din clasele primare să poată să aleagă dacă vrea sau nu să își ducă fizic la școală copilul.”

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro