Sari direct la conținut

Ridicarea restricțiilor în școli, începând de miercuri: Nu se mai trece în online în funcție de numărul de cazuri de COVID sau de gradul de ocupare din spitale / Ce se întâmplă cu copiii aflați acum în carantină

HotNews.ro
Copii la scoala, Foto: World Vision Romania
Copii la scoala, Foto: World Vision Romania

Începând de miercuri, în România încetează starea de alertă, după aproape 2 ani de pandemie de COVID-19, iar odată cu aceasta se ridică toate restricțiile în școli. Astfel, nu se mai trece la cursuri online în funcție de numărul de cazuri de COVID sau de gradul de ocupare din spitale.

Ministerul Educaţiei a anunțat marți seară că a transmis a notă către toate inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Şcolar București prin care informează că, începând cu 9 martie, va înceta starea de alertă instituită în Români. Prin urmare, încetează și măsurile privind educația cu aplicabilitate în starea de alertă, conform Legii nr. 55/2020.

Ordinul comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii nr. 5338/2015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, cu modificările şi completările ulterioare, emis în baza Legii nr. 55/2020 și OUG nr. 141/2020, a fost abrogat marți.

Astfel, începând cu 9 martie 2022, nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică în funcție de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor destinate bolnavilor covid-19.

Clasele/grupele/unitățile de învățământ care la data încetării stării de alertă funcționează în sistem online vor continua să funcționeze în acest sistem până la sfârșitul perioadei dispuse în deciziile de suspendare a activității cu prezență fizică.

De asemenea, preșcolarii, elevii și personalul din unitățile de învățământ care la data încetării stării de alertă se află în carantină sau izolare vor respecta perioada prevăzută în deciziile în baza cărora s-au instituit respectivele măsuri.

Pentru elevii cu boli cronice, Ministerul Sănătății, în colaborare cu Ministerul Educației, va stabili măsuri suplimentare de protecție pentru asigurarea dreptului la educație în condiții de siguranță sanitară, susține Ministerul Educației.

Instituția subliniază necesitatea respectării cu strictețe a regulilor de igienă personală și în cadrul colectivității, urmând să emită un set de recomandări astfel încât procesul de învățământ să se desfășoare în condiții de siguranță epidemiologică.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro