Sari direct la conținut

​​VIDEO Argeş: Incendiu de vegetaţie pe Transfăgărăşan, în zona Cetăţii Poenari; turiştii au fost evacuaţi

HotNews.ro

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit duminică după-amiază lângă Cetatea Poenari din judeţul Argeş, turiştii aflaţi în zonă fiind evacuaţi, transmite News.ro. Pompierii intervin pentru stingerea incendiului.

Potrivit reprezentanţilor ISU, incendiul a cuprins o suprafaţă de aproape 500 de metri pătraţi. La faţa locului intervin trei autocamioane, două autospeciale de primă intervenţie şi un echipaj SMURD.

Din cauză că este vorba despre o pantă abruptă şi intervenţia este dificilă, va fi solicitată şi intervenţia unui elicopter utilitar.

Aproape 60 de turişti au fost evacuaţi, iar traficul rutier a fost restricţionat în zonă, întrucât există pericolul să cadă pietre pe carosabil.

UPDATE: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că „pe DN7C Transfăgărăşan, la kilometrul 57, s-a produs un incendiu de vegetaţie în comuna Arefu, judeţul Argeş, în zona Cetăţii Poenari. Având în vedere că din cauza acestuia mai multe pietre au căzut pe suprafaţa carosabilă, circulaţia rutieră este oprită la scurte intervale de timp, în vederea înlăturării obstacolelor şi eliberării drumului. Traficul este supravegheat şi fluidizat prin dirijare, alternativ, de către poliţiştii rutieri, fără a fi înregistrate probleme deosebite”.

Potrivit sursei, nu au fost înregistrate victime.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro