Sari direct la conținut

Data mitingului PSD, incertă / Dragnea: Legea nu e promulgată, nu putem discuta un calendar / Trebuie găsită formula de legiferare a parteneriatului civil pentru comunitatea LGBT

HotNews.ro

Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu a dorit să avanseze o dată pentru organizarea mitingului „foarte mare” pentru susținerea familiei tradiționale, pe care tot el l-a anunțat, în urmă cu o lună, argumentând că legea de organizare a referendumului nu a fost încă promulgată.

„Neavând legea (referendumului) promulgată, nu putem discuta de un calendar de acțiuni pentru ca nu avem momentul zero”, a spus Dragnea, luni, într-o conferință de presă.

„Când o să avem legea promulgată o să ne intâlnim și discutăm pe ceva concret. Așa, vorbim discuții”, a adăugat el, susținând că există „doar problema datei”.

Liviu Dragnea a anunțat luna trecută că le-a propus social-democraților organizarea unui miting pentru susținerea familiei tradiționale, pentru a nu exista niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect

„Va fi un miting mare, foarte mare la București. Suntem pe ultima sută de metri de a adopta în senat modificările la Constituție. Dacă senatul adopta modificările cred că nu o să ne mai oprească nimeni”, a declarat Dragnea.

Legiferarea parteneriatului civil pentru comunitatea LGBT

Dragnea a pledat însă din nou pentru legiferarea parteneriatului civil în cazul comunității LGBT.

„În ce privește comunitatea LGBT trebuie găsita formula legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat”, a spus șeful PSD, care a cerut și legiferarea clară a situației familiilor monoparentale.

„Una nu o exclude pe cealaltă”, a comentat acesta, adăugând că „deja se lucrează cu asociații din acea zonă (a comunității LGBT)”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro