Sari direct la conținut

Primăria alocă peste 1,8 milioane de lei pentru proiectele de consolidare a două corpuri ale Teatrului Nottara

HotNews.ro
Teatrul Nottara, Foto: Poster
Teatrul Nottara, Foto: Poster

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Consiliul General al Capitalei, a aprobat 1.870.000 de lei pentru realizarea proiectelor de consolidare, reabilitare şi modernizare a două corpuri în care îşi desfăşoară activitatea Teatrul Nottara.

În şedinţa din 14 iunie, consilierii generali au aprobat rectificarea bugetului propriu al Municipiului Bucureşti pe anul 2018, care cuprinde şi cheltuielile pentru elaborarea următoarelor proiectelor de consolidare, reabilitare şi modernizare pentru corpul Magheru nr. 20 şi Jules Michelet nr. 2-6, au transmis reprezentanţii teatrului.

Au fost aprobate cheltuieli pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, fezabilitate şi altor studii aferente obiectivelor de investiţii.

Pentru elaborarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (D.A.L.I.) pentru corpul Magheru nr. 20 a fost aprobată suma de 280.000 de lei, iar pentru elaborarea D.A.L.I. pentru corpul Jules Michelet nr. 2-6, suma de 185.000 de lei.

Cât priveşte cheltuielile de expertiză, proiectare şi de execuţie privind consolidările şi intervenţiile, pentru proiectul de consolidare, renovare şi modernizare a corpului din Magheru nr.20 au fost aprobaţi 845.000 de lei, iar pentru cel care vizează corpul din strada Jules Michelet nr. 2-6, 560.000 de lei.

„Teatrul Nottara reaminteşte că efectuarea acestor lucrări este imperios necesară, altfel fiind nevoit să îşi închidă din nou porţile în iunie 2019. Aşa s-a întâmplat pe 23 noiembrie 2015, după promulgarea Legii 282/2015, care interzice desfăşurarea de activităti care presupun aglomerari de personae în sali de spectacol sau de expozitii, care au un grad seismic ridicat. La acea vreme, după mai bine de 65 de ani de activitate în sediul din Bulevardul Magheru, instituţia a fost obligată să îşi înceteze activitatea în cele două săli: Sala George Constantin şi Sala Horia Lovinescu”, a transmis directoarea Marinela Ţepuş.

Timp de 10 luni, îmncepând cu noiembrie 2015, trupa teatrului a jucat aproximativ 100 de spectacole în peste 30 de spaţii din Bucureşti (Teatrul Bulandra,Teatrul de Comedie, Teatrul Mic, Teatrul Ţăndărică, Cercul Militar Naţional, Palatul Cotroceni, Institutul Maghiar Balassi, Grand Cinema & More – Băneasa Shopping City), din ţară (Arad, Braşov, Constanţa, Drobeta-Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgovişte) şi din străinătate (Cracovia, Paris, Koln, Chişinău, Bruxelles, Vraţa, Kisvarda, Budapesta). Turneele în străinătate au fost organizate, la acea vreme, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

În urma expertizei realizate de firma Profesional Construct S.R.L., clădirea construită în anul 1946 de inginerul Liviu Ciulley pentru fiii săi a fost reevaluată şi încadrată în clasa a II-a de risc seismic, iar Teatrul Nottara a revenit în spaţiu.

Raportul de expertiză (expert atestat MLPAT dr. ing. Paul IOAN) evidenţiază: „Proprietarii imobilului sunt obligaţi să execute măsurile de consolidare din prezenta Expertiză Tehnică în termen de maximum trei ani de la data elaborării acesteia, predată şi înregistrată la Teatrul C.I. Nottara, cu nr. 2004/21.06.2016”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro