Sari direct la conținut

Jandarmeria, Dragnea, Tăriceanu, Firea și Carmen Dan, reclamați la CNCD de către protestatari

HotNews.ro
Jandarmeria, Dragnea, Tăriceanu, Firea și Carmen Dan, reclamați la CNCD de către protestatari

Mai mulți protestatari prezenți frecvent în Piața Victoriei au depus plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva Jandarmeriei, a primarului Gabriela Firea, dar și a lui Liviu Dragnea pentru că din cauza lor ar fi discriminați atunci când sunt amendați pentru lozinci, scrie Mediafax.

„Am depus în această săptămână plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva Direcției Generale de Jandarmi a Muncipiului București, Ministerului Afacerilor Interne, Primăriei Generale a Municipiului București, Ministrului Afacerilor Interne Carmen Daniela Dan, Împuternicitului Inspector General al Jandarmeriei Române Sebastian Cucoș, Primarului General al Capitalei Gabriela Firea, Viceprimarului Municipiului București Aurelian Bădulescu, Președintelui Camerei Deputaților Liviu Nicolae Dragnea, Președintelui Senatului Român Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu”, se arată într-un comunicat al asociației Evoluție în instituție.

Protestatarii se consideră discriminați atunci când sunt amendați strigând lozinci anti-PSD și se plâng că alți protestari, care strigă lozinci împotriva șefului statului, ar fi favorizați.

„Textul care motivează adesea amenzile în procesele verbale este „deranjarea liniștii publice prin scandarea de lozinci” sau chiar „scandarea de lozinci anti-PSD”. Cu alte cuvinte, e voie să protestezi, dar în liniște, la tine acasă și, oricum, nu împotriva PSD”, se mai arată în comunicatul celor de la Evoluție în instituție.

Potrivit lui Mihai Dide, unul dintre cei mai prezenți protestatri din Piața Victoriei, Jandarmeria ar încălca dispozițiile legale intervenind în forță împotriva protestatarilor.

„Reprezentanți ai Jandarmeriei, spre exemplu, încălcând dispoziţiile legale, au intervenit, nu o dată, în forţă împotriva protestatarilor pașnici, fără a avea aprobarea Prefecturii, obligatorie într-o asemenea situaţie. Mai mult, aplică măsuri contravenţionale fără o bază legală, o mare parte dintre ele fiind deja anulate în instanţă. Este anormal să fii amendat pentru că scandezi „Jos Dragnea!”, în timp ce „Jos Iohannis!” pe trotuarul de la Cotroceni este permis. De asemenea, plângerea este îndreptată şi împotriva unor instituţii de stat şi reprezentanţilor acestora care, prin comportament şi limbaj, hărţuiesc, intimidează şi jignesc manifestanţi şi jurnalişti, cetăţeni români cu drepturi egale cu ale celorlalţi”, a declarat pentru Mediafax Mihai Dide, reprezentant al Evoluție în Instituție.

Potrivit acestuia, plângerea la CNCD a fost semnată de mai mulți protestatari.

Pe de altă parte, reprezentanții Jandarmeriei au susținut mereu că amenzile aplicate protestatrilor au fost justificate, reclâmând încălcarea dispozițiilor de către protestatari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro