Sari direct la conținut

UPDATE Avocatul Elenei Udrea: Șansele de extrădare din Costa Rica, zero. E nedrept să o separi de copil

HotNews.ro
Elena Udrea, Foto: Agerpres
Elena Udrea, Foto: Agerpres

Avocatul Veronel Rădulescu a declarat, joi dimineață, că șansele de extrădare pentru Elena Udrea din Costa Rica sunt zero, precizând că fetița fostului ministru a rămas în îngrijirea mamei acesteia și a lui Adrian Alexandrov, iar legea din Costa Rica nu ar permite separarea copilului de părinți.

Rădulescu a mai spus că în cazul Alinei Bica este vorba despre o infracțiune de favorizare a făptuitorului care nu există în Costa Rica, din informațiile sale, ceea ce ar putea duce la respingerea extrădării.

Vezi aici momentul reținerii Elenei Udrea pe stradă, în Costa Rica

„Este o problemă de traducere. Din punctul meu de vedere, ambele au statut temporar de refugiat pe perioada de un an de zile și se află în discuția autorităților din Costa Rica cererea lor de a obține statutul permanent de refugiat în Costa Rica. Statutul temporar ar trebui să expire în februarie anul viitor”, a declarat Veronel Rădulescu, la Antena 3.

Avocatul susține că șansele de extrădare a Elenei Udrea sunt minime, având în vedere că aceasta are un copil născut în Costa Rica. „Din punctul meu de vedere, șansa este minimă, această soluție a extrădării. Ideea este că ar fi și nedrept să separi un copil de doar 10 zile de mama sa. Orice stat va ține cont de acest aspect”, a mai declarat apărătorul.

Veronel Rădulescu a mai spus că fetița Elenei Udrea a rămas la locuința acesteia din Costa Rica și se află în îngrijirea mamei fostului ministru și a lui Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea.

Veronel Rădulescu este avocatul Elenei Udrea, al lui Dan Șova, al lui Paul de România și al lui Ovidiu Tender.

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol în Costa Rica, în zona Sabana Oeste. Cele două, căutate pentru a ispăși pedepse pronunțate de justiția din România, au fost ridicate de pe stradă, a anunțat Digi24, citând un anunț publicat deAutoritatea de Investigaţii Judiciare din Costa Rica. Cele două femei au fost plasate în custodie judiciară în San Jose.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro