Sari direct la conținut

Americanii îl acuză pe Julian Assange de comiterea a nu mai puțin de 17 infracțiuni

HotNews.ro
Julian Assange la conferinta de presa din 24 octombrie, Foto: Reuters
Julian Assange la conferinta de presa din 24 octombrie, Foto: Reuters

​Autoritățile americane au înaintat nu mai puțin de 17 capete de acuzare împotriva co-fondatorului Wikileaks Julian Assange care riscă să fie extrădat de Marea Britanie, scrie BBC News.

Assange este acuzat, mai nou, de încălcarea legii pentru că a sustras și publicat numele unor surse clasificate. Luna trecută, el a fost pus sub acuzare pentru conspirație, alături de fostul analist pe probleme de securitate Chelsea Manning în vederea accesării ilegale a rețelei Pentagonului.

Potrivit noilor acuzații, fondatorul WikiLeaks ar fi pus în pericol siguranța națională prin publicarea unor documente care ar fi putut afecta Statele Unite și aliații acestora și i-ar fi ajutat adversarii.

În prezent, co-fondatorul Wikileaks este închis în Marea Britanie unde execută o condamnare de aproape un an pentru încălcarea regimului eliberării pe cauțiune.

În plus, procurorii din Suedia au cerut arestarea lui pentru acuzații de viol.

Assange, în vârstă de 47 de ani, s-a refugiat în 2012 în ambasada Ecuadorului din Londra, solicitând azil. El a fost arestat pe 11 aprilie după ce Ecuadorul a decis brusc să îi anuleze statutul de azilant.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro