Sari direct la conținut

VIDEO Teoriile lui Chirica după o „discuție cu academicienii”: Fără investiții în educație „o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac și o să ne cucerească”

HotNews.ro
VIDEO Teoriile lui Chirica după o „discuție cu academicienii”: Fără investiții în educație „o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac și o să ne cucerească”

​​Primarul din Iași, Mihai Chirica, s-a lansat vineri, într-un interviu acordat BZI, într-o serie de teorii rasiste și nu numai. Precizând că vine de la o discuție cu mai mulți academicieni, Chirica a declarat că un copil ar trebui să fie dus la școală cu forța, comentând că, dacă nu se investește în educație, „o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac și o să ne cucerească și o să ne devină și șefi”. După educație, primarul din Iași a lansat și o teorie „medicală”: „Cel mai bun tratament de cancer este munca. S-a demonstrat științific”.

Declarațiile primarului făcute la BZI

  • Despre cum vom fi cuceriți de „națiuni care sunt coborâte din copac”(min 18): Am fost la o discuție cu domnul vicepreședinte Bogdan Simionescu, domnul academician, cu domnul academician Irinel Popescu care e președintele Academiei Oamenilor de Știință, și alți academicieni și chirurgi de peste Prut. Resursa principală a unui stat care se dorește a fi longeviv este educația. Nu se investește în educație, putem spune „La revedere!”. Adică o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi și o să ne cucerească și o să ne devină și șefi. Adică o să ne conducă, pur si simplu o să te trezești la Primăria Municipiului Iași cu un congolez, că mai sunt și de ăștia de naționalitate română, dar se comportă ca niște congolezi, și or să vrea să ne conducă.
  • Despre școala cu forța(min 18:37): „Pentru că nu se mai pune accent pe educație. Fiecare copil e obligat prin legea educației să facă școlă. Cine răspunde în România că un copil părăsește școala. Unde scrie în completarea legii că părintele va fi sancționat și/sau tutorele, și/sau dirigintele lui sau altcineva care trebuie să fie responsabilizat ca acel copil să fie dus cu forța la școală. Lumea zice că sună așa puțin cam dictatorial. Măi, îți fac bine cu forța dacă trebuie. Te iau de guler, te iau de la oi, de la păscut vaca sau ce te mai pune tată-tu să faci pe acolo, te pun în școală, te închid, îți pun cărțile acolo și-ți dau voie să te duci la masă peste patru ore după ce ai temele făcute. Dacă e nevoie să aplicăm și o soluție de felul acesta e o soluție salvatoare, pentru că cine va beneficia de acest tratament să facă școală? Copilul.
  • Despre muncă și cancer(min 34:05): „Mi-am propus să conving cât mai mulți ieșeni să iasă din casă, să se plimbe, să mai uite de griji, să-și facă viața frumoasă văzând o floare, un porumbel, o pisică, un cățel pe care să te oprești să-l mai și mângâi, nu trebuie să-l lovești că s-ar putea să te muște. Dacă te apropii de dânsul și-l mângâi s-ar putea să-ți faci un prieten. Să ajuți o bătrânică să treacă strada, să iei o hârtie de pe jos fără să-l înjuri pe cel care a aruncat-o și să vedeți ce stare de bine îți creează. Lucrul ăsta îl spun din propria mea experiență. (…) Dacă fiecare dintre noi mai iese din grija zilei din casă în fața blocului, mai joacă o carte, mai discută despre vreun film, mai strânge o hârtie, mai sapă într-o grădiniță acolo… Cel mai bun tratament de cancer este munca. S-a demonstrat științific. Pentru că apăsarea gândului că ai cancer este mult mai neproductivă în tratament decât cancerul însuși. Muncind, într-o grădiniță, luând doi copii și învățându-i o poezie, făcând ceea ce știi tu din profesia ta, nu știu, poate ai fost un bun zidar, ți-ajuți un vecin să construiască ceva… Toate lucrurile astea contribuie la tratamentul de cancer într-o manieră mult mai energică decât tratamentul însuși. Sfatul meu este să mai ieșim din casă.
  • Despre românii care preferă să meargă la cerșit: „Fiecare cetățean este o resursă a țării pe care trebuie să o exploatezi într-o manieră cât se poate de inteligentă pentru a putea crea continuitate de la generație la generație ca această resursă să nu se epuizeze. Ei, noi nu avem cu cine, că dacă mai apare de vreo două-trei ori un deputat zero care spune „băi, 27.000 o să muriți!”, clar că oamenii își iau valiza: „De ce să mor, mai bine stau sub cerul liber în Roma, e cald, mai cerșesc un pic, mai văd eu ce mai fac pe acolo noaptea și supraviețuiesc”. Asta înseamnă iresponsabilitatea clasei politice de care tot vorbește lumea”
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro