Două cunoscute cluburi din Mamaia, închise de ANPC. Ce nereguli au găsit inspectorii la bucătărie și bar
Activitatea a două cluburi din Mamaia, Breeze și Fratelli, unul dintre ele având în administrare și o zonă de plajă, a fost oprită temporar până la remedierea deficiențelor constatate în zona de bucătărie și de bar, anunță, vineri, ANPC, potrivit Mediafax.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut mai multe controale, în stațiunea Mamaia, înainte de intrarea într-un nou weekend aglomerat.
Au fost controlați cinci operatori economici, iar până în acest moment, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate trei amenzi în valoare de 40.000 de lei și patru avertismente.
„Activitatea a două cluburi din Mamaia, Breeze și Fratelli, unul dintre ele având în administrare și o zonă de plajă, a fost oprită temporar până la remedierea deficiențelor constatate în zona de bucătărie și de bar”; conform ANPC.
Cele mai importante abateri întâlnite de comisarii ANPC, în timpul controlului sunt:
– comercializarea înghețatei cu data limită de consum depașită,
– comercializarea preparatelor culinare cu eticheta care indica data de preparare cu o zi sau două în urmă,
– comercializarea preparatelor culinare fără etichete cu elemente de identificare,
– utilizarea sosurilor producție proprie păstrate în recipienți reutilizați de băuturi răcoritoare,
– utilizarea bureților de sârmă,
– utilizarea unei camere de gheață complet neigienizată,
– lipsa de informare a consumatorilor cu privire la produse preparate care provin din produse decongelate.
– schimbarea termică a stării produselor față de cea indicată de producător
– utilizarea unor recipiente din plastic, email sau cuțite, fără destinație pentru alimentație publică
– utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, cu grătare și ventilație ruginite, chedere deteriorate și cu urme de mucegai
– prezența tavanului cu fante decupate din care pot cădea diverse impurități în preparatele culinare
– lipsa coșurilor de gunoi cu acționare la picior
– lipsa graficului de temperatură pe frigidere și lipsa graficului de schimbare ulei la sistemele de gătit
– existența muștelor și lipsa dotării cu aparate împotriva insectelor
– utilizarea unui spațiu de vânzare și depozitare la bar complet neigienizat
– depozitarea băuturilor răcoritoare direct pe paviment
– utilizarea de topping pentru diverse sortimente de băuturi fără data deschiderii menționată pe etichetă și depozitate în razele soarelui
– închrierea șezlongurilor neigienizate și pătate
– lipsa afișării regulamentului de plajă la loc vizibil, scris cu caractere foarte mici, greu lizibil
– comercializarea preparatelor aflate în camera de frig si în frigiderul din interiorul bucătăriei fără elemente de identifcare și caracterizare
– utilizarea unor mese de lucru ruginite acoperite cu blat exfoliat și cu pereți laterali mucegăiți
– existența unei guri de aerisare a hotei de bucătărie neacoperită și a grilajului ventilatoarelor plin cu praf.