Sari direct la conținut

Furtună în Arad: Mai multe localități au rămas fără energie electrică

HotNews.ro
Furtuna Arad, Foto: captura ISU Arad
Furtuna Arad, Foto: captura ISU Arad

Numeroase localităţi din judeţul Arad, afectate de furtuna de vineri seară, nu aveau energie electrică nici sâmbătă dimineaţă, din cauza distrugerilor provocate de vijelii, printre care linii de tensiune rupte după căderea unor copaci, transmite Agerpres.

Printre localităţile nealimentate se numără Şofronea, Livada, Sântana, Cuvin, Şagu, Zimand, Semlac, Frumuşeni, Macea, Pecica, Vladimirescu sau municipiul Arad – anumite străzi. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a transmis că, în cursul nopţii, a intervenit la degajarea a zeci de copaci rupţi, care au provocat pagube sau au blocat străzi în municipiul Arad.

Totodată, în oraş au fost distruse total sau parţial şapte acoperişuri, fiind luate de vijelie şi aruncate în stradă. Este vorba de acoperişuri de blocuri, case sau instituţii, cum este clădirea unei facultăţi a Universităţii de Vest ”Vasile Goldiş”.

Anveloparea clădirii principale a Spitalului Judeţean Arad a fost distrusă parţial, căzând de pe un perete lateral al imobilului, fără ca activitatea unităţii medicale să fie afectată. Au fost semnalate drumuri blocate de copaci şi în judeţ, între care DN79 Arad – Oradea sau DN 69 Arad – Timişoara.

O furtună puternică a produs pagube în mai multe zone din judeţul Arad, vineri seară, inclusiv în municipiul Arad, unde au fost luate de vijelie mai multe acoperişuri. ISU a trimis toate echipele disponibile pe teren, pentru a remedia probleme, fiind înregistrate numeroase apeluri la 112.

Anterior, ISU a alertat populaţia prin mesaje pe telefoane cu privire la iminenţa producerii de fenomene meteo violente, cu vijelii, ploi torenţiale, grindină şi descărcări electrice. Alertele au vizat mai multe zone ale judeţului, dar în special localităţile din apropierea graniţei cu Ungaria, între care şi municipiul Arad. Autorităţile urmează să evalueze pagubele produse de fenomenele meteo extreme.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro