Sari direct la conținut

Scandalul Șoșoacă – Rai Uno: Ambasada Italiei, "încrezătoare" în implicarea instituţiilor din România pentru a face lumină în acest caz

HotNews.ro
scandal Sosoaca, Rai Uno, Foto: Captura
scandal Sosoaca, Rai Uno, Foto: Captura

Ambasada Italiei la București reacționează în scandalul Diana Șoșoacă – Rai Uno și se declară „încrezătoare în implicarea instituţiilor române pentru a face lumină asupra celor întâmplate”.

Ambasada Italiei la București a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că își exprimă „aprecierea faţă de declaraţiile făcute de partea română, la cel mai înalt nivel instituţional, de condamnare a agresiunii suferite de jurnalistă şi echipa de televiziune şi de apărare a rolului ziariştilor şi a libertăţii de informare”.

Ambasada „ia act de anchetele în curs şi este încrezătoare în implicarea instituţiilor române pentru a face lumină asupra celor întâmplate”.

Preşedintele Klaus Iohannis a calificat joi drept ”absolut regretabil” scandalul declanșat de senatoarea Diana Şoşoacă, adăugând că sechestrarea de persoane se sancţionează. Iohannis a mai spus că solicită autorităților române să facă ”o verificare la sânge” a ceea ce s-a întâmplat în biroul senatoarei.

Reamintim că scandalul între Diana Șoșoacă și o echipă a postului de televiziune Rai Uno care a mers la cabinetul de avocatură al senatoarei pentru a-i lua un interviu pe tema vaccinării anti-COVID a fost relatat de mai multe publicații din Italia:

  • „Jurnalista Lucia Goracci și o echipă Rai, după cum arată imaginile difuzate de Tg1, au fost sechestrați în România după un interviu cu senatoarea antivaccinistă, Diana Iovanovici Șoșoacă”, a scris La Stampa.
  • „În urma întrebărilor puse de jurnalistă despre gestionarea pandemiei în țară și condițiile din spitale, senatoarea a sechestrat echipa de televiziune în biroul ei și apoi a sunat la poliție(…)
  • Goracci, bruscată și amenințată, a fost eliberată împreună cu echipa ei după 8 ore datorită intervenției ambasadei Italiei”, arată jurnaliștii La Stampa.
  • „Răpită în România de un senator no vax, atacată fizic și eliberată abia după opt ore datorită unei intervenții diplomatice.
  • Aceasta este povestea absurdă care i s-a întâmplat Luciei Goracci, cunoscută jurnalistă Rai și echipei sale în timpul unei călătorii la București.
  • Trimisă să povestească televiziunii italiene despre situația din penultima țară din Europa în privința vaccinării anti-COVID, Goracci a solicitat apoi un interviu cu senatorul no vax Diana Șoșoacă, un parlamentar de extremă-dreapta cunoscut pentru pozițiile sale de negare a COVID”, au scris și jurnaliștii de la Today.it.

Jurnalista italiană Lucia Goracci a depus la Poliția Română o plângere în care spune că Dumitru-Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă a lovit-o, a mușcat-o de mână și i-a smuls masca de pe față.

Soțul Dianei Șoșoacă, Silvestru Șoșoacă, a fost plasat luni sub control judiciar de către procurori, care spun că a agresat unul dintre polițiștii veniți la fața locului după apelul la 112. „În momentul în care organele de poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de poliţie, respectiv l-a împins izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie, cauzându-i suferinţe fizice”, a transmis Parchetul Judecătoriei sectorului 1.

În timpul audierii soțului său, Diana Șoșoacă s-a aflat în fața Parchetului, alături de mai multe persoane, și a transmis live pe Facebook. A acuzat abuzuri și înscenări, susținând că ea ar fi de fapt victima și s-a certat cu jurnaliștii, numindu-i „criminali”.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro