Unde merg românii să mănânce, când caută restaurantele care bifează tripleta de aur „ieftin, mult, bun"
În ultimii ani, scena gastronomică din România a crescut semnificativ. La fel ca în cazul cafenelelor de specialitate, în București, dar și în alte orașe importante ale țării, au apărut restaurante noi, mai ales bistro-uri sau localuri care se încadrează în conceptul de „casual dining”.
Restaurantele de tip „casual dining” se situează undeva la mijloc, față de cele de fine dining (o scenă aflată încă la început) și restaurantele obișnuite.
Nu sunt nici cârciumile clasice, unde vei găsi preparate „tradiționale” de tipul ceafă de porc, mici sau cordon bleu, nu sunt nici localuri luxoase și impunătoare, de fine dining.
Le resimți ca pe un lux mai cu picioarele pe pământ, mai accesibil și fără spoială. Localuri unde nu poți totuși să vii în șlapi, să bei o bere în coasta câtorva mititei, dar nici nu trebuie să te îmbraci cu hainele „de ocazie”, ca să te simți integrat printre comeseni.