Noul concept de restaurante unde românii pasionați de mâncare caută tripleta de aur „ieftin, mult, bun"
În ultimii ani, scena gastronomică din România a crescut semnificativ. La fel ca în cazul cafenelelor de specialitate, în București, dar și în alte orașe importante ale țării, au apărut restaurante noi, mai ales bistro-uri sau localuri care se încadrează în conceptul de „casual dining”.
Restaurantele de tip „casual dining” se situează undeva la mijloc, față de cele de fine dining (o scenă aflată încă la început) și restaurantele obișnuite. Nu sunt nici cârciumile clasice, unde vei găsi preparate „tradiționale” de tipul ceafă de porc, mici sau cordon bleu, nu sunt nici localuri luxoase și impunătoare, de fine dining. Le resimți ca pe un lux mai cu picioarele pe pământ, mai accesibil și fără spoială. Localuri unde nu poți totuși să vii în șlapi, să bei o bere în coasta câtorva mititei, dar nici nu trebuie să te îmbraci cu hainele „de ocazie”, ca să te simți integrat printre comeseni.
„Sunt restaurantele care prețuiesc atmosfera relaxată și echilibrul sfintei treimi preț-cantitate-calitate. Aici vin oameni care vor să mănânce bine la prețuri decente, în timp ce recuperează poveștile prietenilor, la o bere”, spune Nicoleta Rădăcină, fostă jurnalistă și actuală „mână de lucru într-o bucătărie de restaurant din București”, după cum se descrie chiar ea, pe site-ul propriu, unde scrie despre experiența ei.