Sari direct la conținut

Prima condamnare în dosarul omului de afaceri Adrian Kreiner: Complicele ucigașilor, trei ani de închisoare cu suspendare

HotNews.ro
Decizie instanță, Foto: Sergey Mironov / Alamy / Alamy / Profimedia
Decizie instanță, Foto: Sergey Mironov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ilie Sitariu, bărbatul din județul Timiș, care i-a adăpostit și dus cu mașin al Sibiu pe cei trei indivizi bănuți că l-au omorât pe omul de afaceri Adrian Kreiner în noiembrie 2023, a fost condamnat marți la trei ani de închisoare cu suspendare, potrivit presei locale. Decizia nu este definitivă, potrivit Ora de Sibiu și Turnul Sfatului.

Tribunalul Sibiu a pronunțat marți prima sentință în dosarul crimei de la Sibiu.

În 6 noiembrie, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost ucis în locuința sa. Autorii crimei au reuşit să fugă din ţară, iar complicele acestora, Ilie Sitariu, a fost prins şi arestat preventiv.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a fost găsit pe canapeaua din living, legat într-o poziţie de tortură, care genera o durere extremă. Fiica acestuia, găsită la etaj, a fost ameninţată de mai multe ori cu pistolul de către cei trei atacatori, conform anchetatorilor.

Bărbatul a fost acuzat că i-ar fi ajutat pe cei trei autori ai crimei şi tâlhăriei, iar pe unul dintre aceştia l-ar fi sprijinit să plece din ţară.

Ilie Sitariu, condamnat cu suspendare

Acuzat de favorizarea făptuitorului, el a fost găsit vinovat în primă instanță de ascunderea unor probe din anchetă.

Instanța a decis condamnarea acestuia la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru o perioadă de 4 ani. De asemenea, Sitariu este obligat să presteze 110 zile de muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Municipiului Timişoara sau în cadrul Pieţe S.A.-Timişoara.

Bărbatul mai are de făcut un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune Timiș sau în colaborare cu alte instituții.

Dacă Sitariu nu va respecta măsurile de supraveghere, suspendarea va fi revocată și va executa pedeapsa în întregime.

De asemenea, i s-a scăzut din pedeapsă perioada în care a fost arestat preventiv, între 16 noiembrie 2023 și 19 martie 2024.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile.

Ce a spus Sitariu în fața instanței

Polițiștii au stabilit că cei trei autori ai crimei sunt Cosmin Zuleam, Marian Minae şi Laurenţiu Ghiţă.

Sitariu a susținut că a „bănuit că cei trei urmează să comită o faptă de natură penală”, întrucât știa de la suspectul Zuleam că pe raza orașului Sibiu se află o persoană înstărită care este posibil să aibă sume considerabile de bani în casă, pont pe care acesta l-a primit de la un alt prieten de-al său, și știa că cei trei suspecți comit astfel de fapte de natură penală”.

Bărbatul a mai declarat că a aflat de la Zuleam că iubita acestuia, care i-a însoțit în România, urma să se prostitueze în Sibiu.

„Zuleam mi-a dat de înțeles că vrea să o aducă pe XXX în Sibiu, în vederea practicării prostituției de către aceasta. În acest sens, în timp ce ne deplasam către Sibiu, ea apela diverse persoane care ofereau spre închiriere în regim hotelier apartamente în zona Sibiului. Ajunsese la o înțelegere cu un proprietar în vederea închirierii apartamentului, eu auzind discuția, apartamentul fiind inițial închiriat pentru trei nopți”, a mai spus Sitariu.

Tot el a declarat că „am bănuit de la bun început și faptul că cei trei bărbați călătoresc către Sibiu în legătură cu pontul privind omul de afaceri sibian, dar eram convins și de faptul că va rămâne și ea. În acel moment mi-am dat seama că apartamentul a fost închiriat pentru cei trei, și nu pentru practicarea prostituției. I-am spus acesteia că nu mă opun ca ea să se întoarcă cu mine la Timișoara (…) Pe drum am discutat cu aceasta că eu nu vreau să fiu implicat în activitățile infracționale ale lui Costinel Cosmin Zuleam, eu având problemele mele din trecut”, a spus bărbatul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro