Sari direct la conținut

Ce spune raportul INML în cazul lui Florin Roman / Deputatul PNL depune plângere la Parchetul General după conflictul cu Vîlceanu

HotNews.ro
Conflict între Dan Vîlceanu și Florin Roman, Foto: Captură video
Conflict între Dan Vîlceanu și Florin Roman, Foto: Captură video

Raportul Institutului Național de Medicină Legală (INML) în cazul agresiunii la adresa deputatului PNL Florin Roman atestă leziunile, pentru care are nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale, au precizat surse parlamentare citate de News.ro. Liberalul urmează să depună astăzi plângere la Parchetul General, pentru ultraj, agresiune si loviri.

Raportul de la Institutul de Medicină Legală atestă leziunile deputatului Florin Roman, după agresiunea de săptămâna trecută, când a fost lovit de deputatul neafiliat Dan Vîlceanu.

Potrivit medicilor, Florin Roman are nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale, au precizat surse parlamentare. Roman va depune plângere la Parchetul General, în urma acestui incident, pentru ultraj, agresiune şi loviri.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache a anunţat luni că în şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor s-a aprobat sancţiunea maximă pentru Dan Vîlceanu, în urma agresiunii la adresa liberalului Florin Roman, şi anume reducere cu 50% a indemnizaţiei, timp de 6 luni şi limitarea la 10 secunde, pe o perioadă de 3 luni, a luărilor de cuvânt în cadrul plenului, sancţiune ce urmează să se aplice de astăzi.

„Vom continua să propunem înăsprirea Regulamentelor până când vom exclude orice formă de violenţă din comportamentul parlamentarilor”, spune Andronache.

Deputaţii Florin Roman şi Dan Vîlceanu au avut, marţi, o altercaţie în plenul Camerei Deputaţilor şi în afara sălii de plen, Roman susţinând că a fost agresat fizic „cu o lovitură cu genunchiul în zona nasului” şi că va depune plângere penală.

O cameră de supraveghere de la Camera Deputaților a înregistrat momentul în care Dan Vîlceanu l-a luat de gât pe Florin Roman și pare că îl bruschează. Vîlceanu pare că își apropia fața foarte aproape de cea a lui Roman în timp ce se luptă pe culoarul plenului. La un moment dat cei doi dispar din cadru, iar Vîlceanu reintră în cadru în momentul în care un alt parlamentar pare că intervine între cei doi deputați.

Liberalul a fost marți la INML, iar la ieșirea de la Institutul de Medicină Legală a spus că nu va renunţa la plângerea penală împotriva fostului coleg de partid. Roman a afirmat că Vîlceanu avea „o privire extrem de ciudată” și că „a încercat să mă muște canibalic de cap”. „Ca cetăţean sunt obligat să fac plângere împotriva oricărui cetăţean care agresează”, a spus atunci Roman.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro