Sari direct la conținut

Avertizare meteo de vreme rea pentru 12 județe. Vreme călduroasă în București

HotNews.ro
Picaturi de ploaie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Picaturi de ploaie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Meteorologii au emis marți o avertizare cod galben de vijelii și ploi torențiale valabilă până diseară pentru 12 județe din nord-estul țării. În Capitală, vremea va fi călduroasă cu o maximă de 32 de grade.

Potrivit ANM, marți, începând de la ora 12:00 și până la 23:00, în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp şi izolat de peste 30 – 40 l/mp.

Potrivit hărții publicate de ANM, sunt vizate de vremea rea zone din județele: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Vrancea, Suceava, Neamţ, Bacău, Botoşani, Vaslui și Iași.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în centru și sud-est, potrivit meteorologilor.

Cum va fi vremea în București marți

În București, vremea va fi călduroasă marți. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro