Sari direct la conținut

Care este programul secțiilor de votare din diaspora la alegerile europarlamentare 2024

Secție vot alegeri, Foto: Inquam Photos / Cornel Putan
Secție vot alegeri, Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Secțiile de votare pentru alegerile europarlamentare 2024 care vor avea loc duminică, 9 iunie, vor fi deschise în intervalul orar 7:00-22:00, ora locală din fiecare localitate în care se află secția de vot. ​Votarea în străinătate a început sâmbătă, de la ora 22:00, ora României, cu deschiderea primei secții de votare în Noua Zeelandă.

Peste 2,5 milioane de buletine de vot au fost trimise în cele 915 secții de votare pentru alegerile europarlamentare de duminică, 9 iunie. Cele mai multe dintre secțiile de vot vor fi în Italia, Spania și Marea Britanie, au informat într-o conferință de presă reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Programul secțiilor de votare din diaspora: 7:00-22:00

Votarea în secțiile de vot din străinătate începe la ora locală 7:00 și se încheie la ora locală 22:00. Totuși, președinții secțiilor de vot pot decide prelungirea votului până la ora 23:59 dacă sunt persoane care stau la rând și nu reușesc să voteze până la ora 22:00.

Votarea în străinătate a început sâmbătă, de la ora 22:00, ora României, cu deschiderea primei secții de votare în Noua Zeelandă.

„Se va desfășura, în funcție de fusul orar, pe durata a 34 de ore, ultimele secții din străinătate închizând votarea luni, 10 iunie, ora 8:00, ora României. Secțiile care vor închide ultimele sunt cele aflate pe Coasta de Vest a SUA și în Canada”, a declarat într-o conferință de presă reprezentantul MAE cu însărcinări speciale pentru procesele electorale în străinătate, Iulian Ivan.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro