Sari direct la conținut

Războiul viitorului se va purta în cyberspațiu/ Soldați roboți și oameni modificați genetic

HotNews.ro
Războiul viitorului se va purta în cyberspațiu/ Soldați roboți și oameni modificați genetic

Războiul viitorului va fi purtat cu ajutorul unor armate de roboți și oameni cu gene modificate genetic. Ministerul apărării din Marea Britanie transmite că noi zone de conflict vor apărea din cauza unor amenințări precum terorismul și încălzirea globală, înclusiv spațiu și cyberspațiul, relateazăThe Independent.

Noile potențiale amenințări la adresa securității naționale a Marii Britanii au fost prezentate într-un raport întocmit de experți din întreaga lume. Documentul, intitulat ,,Viitorul începe azi”, avertizează în privința riscului crescut prezentat de armele nucleare și chimice.

,,Acest raport evidențiază faptul că trăim într-o lume care devine rapid și mai periculoasă, iar amenințările cele mai mari vin din partea statelor care ignoră regulile, din partea teroriștilor care își doresc să ne afecteze modul de viață și din partea cursei de dezvoltare tehnologică care există între noi și adversarii noștri”, a declarat Gavin Williamson, secretarul apărării naționale.

,,Identificarea acestor amenințări ne permite să ne construim o forță armată care să ne protejeze”, a adăugat acesta.

În raport este precizat că ,,în vreme ce oamenii vor rămâne principalii actori în procesul de luare de decizii, conflictele care vor fi rezolvate prin intermediul roboților sau a sistemelor autonome ar putea schimba chiar natura războiului, deoarece nu s-ar mai pune accentul pe emoții, pasiune și noroc.”

Raportul analizează inclusiv posibilitatea utilizării tehnicilor de ameliorare umană, inclusiv editarea genetică, folosirea unor proteze fizice și cognitive și ameliorare medicală.

Experții sunt de părere că aceste tehnologii ar putea să ofere un avantaj comparativ Marii Britanii, însă admit că situația trebuie clarificată din punct de vedere moral, etic și legal.

Raportul sugerează că abordarea războiului în acest mod poate să depășească sferele militară și economică și să deschidă noi zone de conflict, inclusiv spațiul, cyberspațiul, zona sub-oceanică și chiar realitatea virtuală.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro