Sari direct la conținut

VIDEO Marșul Egalității în Ucraina: Mii de oameni au participat la parada LGBTQ / La eveniment au luat parte și soldați pentru a atrage atenția că și în Armată există persoane homosexuale

HotNews.ro
Pride Ucraina, Foto: Captura video
Pride Ucraina, Foto: Captura video

Mii de persoane, inclusiv soldați și diplomați, au mărșăluit pașnic prin capitala Ucrainei duminică ­într-o paradă LGBTQ+ care are loc anual în ciuda opoziției față de eveniment care a fost anulat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Organizatorii au declarat că aproximativ 7.000 de persoane au participat la marșul Egalității din acest an, comparativ cu 8.000 în 2019, care a înregistrat cea mai mare participare la primul eveniment de acest gen de acum acum un deceniu, în ciuda opoziției grupurilor religioase și naționaliste.

Homofobia este răspândită în Ucraina, potrivit unui sondaj al grupului sociologic „Rating” publicat în august, în care se spunea că 47% dintre respondenți au o părere negativă asupra comunității LGBTQ +.

Participanții au fost flancați de polițișyi, în timp ce câteva sute de protestatari împotriva drepturilor homosexualilor s-au adunat în apropiere, dar nu a existat violență.

„Este atât de minunat să fiu pe stradă alături de prietenii și colegii mei @UKinUkraine care susțin grupurile LGBTQ din Ucraina”, a scris ambasadorul britanic Melinda Simmons pe Twitter.

Ea a postat o fotografie cu ea înconjurată de zeci de tineri zâmbitori cu steaguri curcubeu, unii dintre ei purtând măști curcubeu.

Îmbrăcată în uniformă militară, Anastasia, o veterană a războiului cu separatiștii sprijiniți de Rusia, a spus că armata are probleme cu drepturile egale.

„Regulamentele serviciului militar nu permit dezvăluirea adevăratei fețe”, a spus ea. „Este a doua oară când venim la Pride pentru a spune deschis că în armată și în alte organizații care nu sunt asociate de obicei cu mișcarea LGBT există și oameni LGBT”.

Guvernul a sporit sprijinul pentru drepturile LGBTQ + de când liderii cu sprijin occidental au ajuns la putere în 2014. Parlamentul a adoptat o lege în 2015 care interzice discriminarea la locul de muncă, dar nu permite căsătoria între persoane de același sex sau adoptarea copiilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro