Sari direct la conținut

Acuzat că „planul său de pace” a fost inspirat de Putin, Elon Musk susține că a discutat cu liderul de la Kremlin doar în urmă cu aproximativ 18 luni

HotNews.ro
Elon Musk, Foto: Captura YouTube
Elon Musk, Foto: Captura YouTube

Elon Musk a vorbit direct cu Vladimir Putin înainte de a scrie pe Twitter planul său de pace menit să pună capăt războiului Rusiei din Ucraina, care ar fi predat definitiv un teritoriu ucrainean Moscovei, a declarat directorul companiei de consultanţă Eurasia Group, Ian Bremmer.

Musk a răspuns afirmaţiilor lui Bremmer şi a spus că ”nu sunt adevărate” şi a precizat că ”a discutat cu Putin o singură dată, despre spaţiu, în urmă cu aproximativ 18 luni”, relatează The Guardian,citat de News.ro.

Într-o scrisoare trimisă abonaţilor companiei de consulanţă Eurasia Group, directorul Ian Bremmer a afirmat că Elon Musk i-a spus că preşedintele rus este ”pregătit să negocieze” dacă Peninsula Crimeea rămâne în mâinile Rusiei.

Putin a insistat, de asemenea, că Ucraina va trebui să accepte neutralitatea permanentă şi să recunoască anexarea regiunilor Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie de către Rusia.

Potrivit lui Bremmer, Musk a precizat că Putin i-a transmis că aceste obiective vor fi atinse ”orice ar fi”, inclusiv prin posibila utilizare a armelor nucleare dacă Ucraina invadează Crimeea.

Potrivit lui Bremmer, Musk i-a spus liderului rus că ”trebuie făcut tot posibilul pentru a evita acest rezultat”.

Musk și sugestiile sale pentru pace care au inflamat internetul

În urma presupusei conversaţii cu Putin, Musk a postat un sondaj pe Twitter cu sugestiile sale pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Astfel, miliardarul a menţionat că pentru a ajunge la pace, Rusiei ar trebui să i se permită să păstreze Peninsula Crimeea, pe care a ocupat-o în 2014.

El a propus, de asemenea, organizarea unor voturi în părţile Ucrainei ocupate de Rusia pe care Kremlinul spune că le anexează.

”Rusia pleacă dacă aceasta este voinţa poporului”, a evocat Musk.

Acordul de pace ar presupune ca Peninsul Crimeea ”să facă parte oficial din Rusia, aşa cum a fost din 1783 (până la greşeala lui Hruşciov); asigurarea aprovizionării cu apă în Crimeea şi neutralitatea Ucrainei”, potrivit News.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro