Sari direct la conținut

Busculadă la un concert al cântărețului congolez Fally Ipupa în Congo: 11 persoane au murit

HotNews.ro
Fally Ipupa, Foto: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia
Fally Ipupa, Foto: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

Unsprezece oameni au fost uciși sâmbătă, inclusiv doi ofițeri de poliție, într-o busculadă la un concert al cântărețului congolez Fally Ipupa de pe un stadion supraaglomerat din Kinshasa, a declarat ministrul de interne, relatează Reuters.

Numărul spectatorilor la concert depășea capacitatea de 80.000 de persoane a stadionului Martirilor din capitală, iar o parte din mulțime a ajuns să forțeze să intre în secțiunile VIP și rezervate, au declarat reporterii Reuters de la concert.

Poliția a înregistrat „11 decese, inclusiv 10 ca urmare a sufocării și zdrobirii, și 7 spitalizări”, a declarat ministrul Daniel Aselo Okito într-un comunicat.

Forțele de securitate au folosit gaze lacrimogene în efortul de a dispersa mulțimile violente de pe străzile din afara stadionului, unde mulți s-au adunat înainte de concertul lui Ipupa, născut în Kinshasa, care a câștigat aprecieri în Republica Democrată Congo, Europa și în alte părți.

Numărul participanților din interiorul stadionului a depășit cu mult numărul pe care personalul de securitate de stat și privat l-ar fi putut controla.

În 2020, poliția franceză a evacuat Gare de Lyon din Paris, după ce oamenii au declanșat incendii în apropiere, înainte de un concert planificat al lui Ipupa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro