Sari direct la conținut

Luptătorii Wagner s-ar putea da drept migranți pentru a intra în UE, susține premierul polonez

HotNews.ro
Mateusz Morawiecki, Foto: Radek Pietruszka / PAP / Profimedia
Mateusz Morawiecki, Foto: Radek Pietruszka / PAP / Profimedia

Un grup de mercenari Wagner din Belarus s-a apropiat de granița poloneză și ar putea organiza un „atac hibrid” în interiorul țării UE, dându-se drept migranți, a avertizat premierul polonez Mateusz Morawiecki, citat de Politico.

Vorbind la o conferință de presă sâmbătă în sudul Poloniei, Morawiecki a spus că peste 100 de mercenari s-au mutat în apropierea orașului Grodno, lângă decalajul Suwałki – o porțiune strategică îngustă a teritoriului polonez și lituanian care separă Belarus de enclava rusă Kaliningrad. .

„Probabil vor fi deghizați în polițiști de frontieră din Belarus și îi vor ajuta pe imigranții ilegali să intre pe teritoriul polonez, să destabilizeze Polonia”, a spus Morawiecki, potrivit postului public polonez TVP .

De asemenea, membrii Wagner vor „încerca să se infiltreze în Polonia pretinzând că sunt imigranți ilegali”, a adăugat el, spunând că situația a devenit „mai periculoasă”.

În 2021, Varșovia și Bruxelles-ul au acuzat guvernul belarus și susținătorii săi ruși că au încercat să semene instabilitate la marginea UE prin transportul de migranți la granița poloneză.

Morawiecki a spus că cele mai recente evoluții au fost „aproape sigur un pas către un nou atac hibrid asupra teritoriului polonez”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro