Sari direct la conținut

DeSantis, rivalul republican al lui Trump, își concediază șeful de campanie

HotNews.ro
Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, Foto: Michele Eve Sandberg / Shutterstock Editorial / Profimedia
Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, Foto: Michele Eve Sandberg / Shutterstock Editorial / Profimedia

Principalul rival al lui Donald Trump în alegerile primare republicane din 2024, Ron DeSantis, și-a concediat marți managerul de campanie, sperând să dea un nou suflu candidaturii sale, care se luptă să strângă sprijin împotriva celei a fostului președinte american, potrivit AFP.

Guvernatorul Floridei, în care conservatorii și-au pus speranțele după dezamăgirea partidului lor în alegerile legislative de anul trecut, este acum devansat de republicanul în vârstă de 70 de ani cu aproape 40 de puncte în sondaje, potrivit agregatorului RealClearPolitics.

„Este timpul să te întorci în Florida, Ron”, l-a ironizat Donald Trump la un eveniment de campanie în New Hampshire, marți după-amiază.

Prins în mai multe anchete, fostul președinte s-a aruncat cu toată inima în cursa pentru Casa Albă, prezentându-se drept victima unei „vânători de vrăjitoare” condusă de democrați – o teză la care mulți dintre susținătorii săi aderă.

Fostul om de afaceri newyorkez se laudă că a strâns câteva milioane de dolari din fiecare dintre acuzațiile sale, care fac obiectul unei atenții mediatice amețitoare.

Schimbările în echipa de campanie a lui Ron DeSantis au fost anunțate cu doar câteva zile înainte de prima dezbatere din cadrul primarelor republicane, care va avea loc la Milwaukee pe 23 august.

„Suntem încântați de aceste numiri”, a declarat echipa de campanie într-un comunicat de presă.

Câștigătorul acestor primare se va confrunta cu candidatul susținut de democrați pentru președinția din noiembrie 2024, cel mai probabil președintele Joe Biden.

Reales la conducerea statului Florida în noiembrie 2022, Ron DeSantis, în vârstă de patruzeci de ani, speră să cucerească întreaga Americă cu pozițiile sale șocante în materie de imigrație, avort și probleme LGBT+.

Dar pe teren, DeSantis este criticat adesea pentru lipsa de carismă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro