Sari direct la conținut

Prânzul mortal din Australia care ține țara în suspans. O rețetă de vită cu ciuperci otrăvitoare a ucis trei persoane, mai puțin pe bucătăreasă

HotNews.ro
Amanita phalloides, Foto: Ožana Jaroslav / ČTK / Profimedia
Amanita phalloides, Foto: Ožana Jaroslav / ČTK / Profimedia

Un prânz în familie s-a încheiat cu moartea a trei persoane în Australia, o știre care ține întreaga țară în suspans după ce singura persoană care nu s-a îmbolnăvit este femeia care a gătit, relatează AFP.

O rețetă de carne de vită Wellington, o specialitate din bucătăria engleză, cu garnitură de ciuperci otrăvitoare lansat Australia în uimire și suspans.

Amanita phalloides, Buretele viperei, considerată a fi cea mai mortală ciupercă din lume, care crește în jurul orașului Leongatha, un orășel la două ore de mers cu mașina de Melbourne, este cauza morții celor trei persoane, a spus poliția.

Gazda, Erin Patterson, cea care a gătit prânzul este singura care nu s-a îmbolnăvit. Ea a explicat luni că a cumpărat aceste ciuperci dintr-un magazin alimentar asiatic și a asigurat că a fost un accident.

„Sunt devastată că aceste ciuperci ar fi putut contribui” la rezultatul fatal. „Vreau să repet că nu am avut absolut niciun motiv să-i rănesc pe acești oameni pe care i-am iubit”, a adăugat ea.

Ea își pregătise rețeta de vită Wellington pentru socrii ei, Don și Gail Patterson, pe 29 iulie. Era căsătorită cu fiul lor Simon, dar cuplul trăia separat de ceva vreme și nu fusese invitat la masă.

Un pastor baptist, Ian Wilkinson, și soția sa Heather au completat lista de invitați.

Faptul că cei patru oaspeți ai săi s-au îmbolnăvit rapid, spre deosebire de ea, care a rămas sănătoasă, a alimentat zvonurile și a transformat-o în suspectă.

Socrii și soția pastorului au murit câteva zile mai târziu, după simptome compatibile cu toxiinfecția alimentară. Pastorul este în stare critică, dar stabilă.

„Nu am făcut nimic, îi iubesc, sunt devastată că au murit”, le-a spus femeia în lacrimi reporterilor săptămâna trecută.

Ea nu a fost acuzată, iar poliția nu a furnizat nicio dovadă care să sugereze că actul a fost intenționat.

Amanita phalloides poate fi ușor confundată cu specii comestibile.

Toxinele sale puternice dăunează grav ficatului și rinichilor. În prezent, nu există un antidot real pentru otrăvirea cu aceste ciuperci.

”Am fost apropiată de părinţii lui Simon mult timp. Relaţia noastră amicală a continuat după despărţirea de fiul lor”, a declarat ea.

Poliţia a anunţat iniţial că copiii lui Erin Patterson erau prezenţi în casă, dar nu au mâncat.

Însă Erin a declarat că aceştia s-au dus să vadă un film înainte de masă, potrivit ABC News.

Ea a dezvăluit că i-a minţit pe anchetatori și că a folosit un dezhidrator la pregătirea ciupercilor, potrivit News.ro.

Întrebată despre acest lucru de către soţul său, ea a intrat în panică şi s-a dus să-l arunce la gunoi, de frica pierderii tutelei copiilor.

Cu toate acestea, ea nu a fost inculpată, iar poliţia nu a furnizat vreo informaţie care să indice că este vorba despre o faptă voită.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro