Sari direct la conținut

Emoție în Marea Britanie după o serie de atacuri cu câini / Ana Păun: câinele m-a apucat de mână și a început să mă tragă

HotNews.ro
Câini cu stăpân, Foto: Luca Ponti / ipa-agency.net / PA Images / Profimedia
Câini cu stăpân, Foto: Luca Ponti / ipa-agency.net / PA Images / Profimedia

O fetiță grav rănită în urmă cu câteva zile, apoi moartea unui bărbat: o serie de atacuri de câini a determinat guvernul să ia măsuri vineri, potrivit AFP.

Într-o țară în care câinii sunt adorați, îngrijorarea crește de luni de zile din cauza proliferării atacurilor, uneori grave, în care sunt implicați adesea copii. Șapte decese au fost înregistrate din ianuarie, mult mai multe decât media din ultimii ani.

Atenția s-a concentrat asupra American Bully XL, cea mai masivă categorie a acestei rase create recent prin încrucișarea mai multor specii, de când o fată de 11 ani, Ana Paun, a fost urmărită și rănită la braț și la umăr la Birmingham, în centrul Angliei.

„Eram speriată, așa că am început să fug”, a declarat ea pentru BBC. După cinci secunde, „câinele m-a apucat de mână și a început să mă tragă”.

Imaginile cu incidentul au circulat pe scară largă în mass-media și pe rețelele de socializare, sporind emoțiile și stârnind dezbateri privind interzicerea câinelui american Bully XL, care în prezent nu este clasificat ca fiind periculos.

Joi, doi câini scăpați de sub control s-au năpustit asupra unui bărbat în apropierea unei școli din satul Stonnall, în centrul Angliei, chiar în momentul în care școala se încheia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro