Sari direct la conținut

VIDEO Atac armat la „megabiserica” pastorului carismatic Joel Osteen / Atacatorul a deschis focul între două slujbe religioase

HotNews.ro
Biserica Lakewood a pastorului Joel Osteen, Foto: Scott Coleman / Zuma Press / Profimedia Images
Biserica Lakewood a pastorului Joel Osteen, Foto: Scott Coleman / Zuma Press / Profimedia Images

Două persoane, dintre care un băieţel de cinci ani, au fost rănite de o femeie care a deschis focul, înainte de a fi împuşcată, în uriaşa biserică din Texas a celebrului pastor şi teleevanghelist Joel Osteen, informează agențiile AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Înarmată cu o puşcă şi însoţită de un copil, atacatoarea a intrat în jurul orelor 14.00 (20.00 GMT) în biserică, o fostă sală de evenimente sportive cu o capacitate de 16.800 de locuri, a declarat într-o conferinţă de presă şeful poliţiei din Houston, Troy Finner.

Femeia a început să tragă, dar poliţişti în timpul liber aflaţi la faţa locului au răspuns rapid şi au ucis-o, a adăugat el. Un copil de cinci ani este „în stare critică” la spital, iar un bărbat de aproximativ cincizeci de ani a fost împuşcat într-un picior, a continuat şeful poliţiei.

Atacul a avut loc între două slujbe religioase, chiar înainte de începerea slujbei în spaniolă, a declarat pastorul Osteen, 60 de ani, ale cărui predici transmise în direct la televiziune sunt urmărite de milioane de persoane în fiecare săptămână.

Osteen s-a declarat „bulversat” de atacul armat. „Nu îmi pot imagina dacă acest lucru s-ar fi întâmplat în timpul slujbei de la 11 dimineaţa”, a spus el într-o conferinţă de presă, adăugând că se va ruga pentru victime şi pentru atacatoare.

Statele Unite au înregistrat în octombrie unul dintre cele mai sângeroase atacuri armate din ultimii ani

Cu mai multe arme decât locuitori, Statele Unite au cea mai mare rată a mortalităţii prin arme de foc dintre toate ţările dezvoltate. Atacurile armate sunt un flagel recurent pe care guvernele succesive au fost până în prezent neputincioase să-l oprească, numeroşi americani rămânând foarte ataşaţi de armele lor.

Deși a promis în mod repetat să ia mai multe măsuri pentru înăsprirea legislației privind armele de foc, președintele Joe Biden a fost legat la mâini de o Cameră a Reprezentanților în care Partidul Republican pro-arme deține majoritatea și o Curte Supremă dominată de judecători conservatori.

Problema atacurilor armate și a dreptului la portarmă, consacrat de Constituția Statelor Unite, va fi foarte probabil unul dintre subiectele care vor naște dezbateri aprinse în cadrul campaniei pentru alegerile prezidențiale și legislative pe care SUA le vor organiza anul acesta.

În luna octombrie a anului trecut cel puţin 18 persoane au fost ucise şi alte zeci au fost rănite în două atacuri armate în statul Maine din nord-estul SUA în cel mai sângeros atac de acest fel care a avut loc pe teritoriul american în ultimii ani.

Atacul respectiv a fost comis de Robert Card, un bărbat cu pregătire de instructor de arme de foc. El a comis atacul după ce a fost internat într-o instituţie de sănătate mintală timp de două săptămâni în vara anului trecut.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro