Sari direct la conținut

Explicația prinţesei de Wales, Kate, pentru fotografia editată, după ce a fost retrasă de marile agenții de presă

HotNews.ro
Printul William si Kate Middleton, Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia
Printul William si Kate Middleton, Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Prințesa de Wales, Kate, a oferit o explicație pentru fotografia publicată de Palatul Kensington, care a fost retrasă de marile agenții de presă, după ce o analiză ulterioară publicării a arătat că imaginea nu respectă standardele lor editoriale.

Palatul Kensington a postat duminică fotografia cu Kate şi cei trei copii ai săi, alături de un mesaj de mulţumire din partea prinţesei, primele sale comentarii publice de la operaţia abdominală suferită în ianuarie.

Agenţiile de presă, inclusiv Getty, Reuters, Associated Press şi AFP, au retras fotografia mai târziu în cursul zilei. Editorii de imagine de la Reuters au declarat că o parte din mâneca cardiganului fiicei lui Kate nu se alinia corect, ceea ce sugerează că imaginea a fost modificată.

Kate, soţia prinţului moştenitor al Marii Britanii, și-a cerut scuze într-un story pe contul de Instagram al Prințului și Prințesei de Wales pentru „orice confuzie” provocată de fotografia editată care a fost difuzată duminică de Palatul Kensington, notează Reuters.

„La fel ca mulți fotografi amatori, experimentez ocazional cu editarea”, se arată în mesajul de pe Instagram, semnat cu un „C”, ceea ce înseamnă că a fost trimis de Kate. „Am vrut să-mi cer scuze pentru orice confuzie pe care a provocat-o fotografia de familie pe care am publicat-o ieri”, a mai scris Kate.

Fotografia o arată pe Kate, în vârstă de 42 de ani, alături de cei trei copii ai săi la Windsor, unde locuiește familia. Palatul Kensington a precizat că fotografia a fost făcută de soțul ei, moștenitorul tronului, prințul William, săptămâna trecută.

Imaginea a atras deja o atenție uriașă din partea presei, fiind prima fotografie oficială a lui Kate de când a suferit o operație abdominală în ianuarie.

Palatul Kensington nu a făcut publică natura problemei de sănătate pentru care a fost operată Kate, dar se ştie că nu este vorba de cancer.

Deși biroul ei a declarat că nu va reveni la îndatoririle publice decât după Paște și că se recuperează bine, în ultimele săptămâni au existat speculații intense cu privire la starea ei de sănătate pe rețelele de socializare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro