Sari direct la conținut

Compania chineză care deține TikTok respinge legea promulgată de Joe Biden și anunță că nu intenționează să vândă aplicația

HotNews.ro
Aplicația TikTok pe telefon, Foto: © Nikkimeel | Dreamstime.com
Aplicația TikTok pe telefon, Foto: © Nikkimeel | Dreamstime.com

ByteDance, compania chineză care deținte TikTok, a anunțat că nu intenționează să vândă aplicația după ce SUA au adoptat o lege care o obligă să vândă pentru a nu fi interzisă pe teritoriul american, relatează BBC.

„ByteDance nu are niciun plan să vândă TikTok”, a postat compania pe contul său oficial de pe Toutiao, o platformă de socializare pe care o deține.

La începutul acestei săptămâni, TikTok a spus că va contesta în instanță legea pe care o consideră „neconstituțională”.

Precizările făcute de ByteDance vin să contrazică relatările presei care a scris că explorează opțiuni de a vinde TikTok fără algoritmul care îl alimentează.

„Relatările presei străine despre ByteDance care vinde TikTok nu sunt adevărate”, a spus compania.

Legea care cere o vânzare sau interzicere a fost semnată miercuri de președintele american Joe Biden.

Controlul extins al Beijingului asupra companiilor private a stârnit îngrijorări în SUA și în alte țări occidentale cu privire la cât de mult control are Partidul Comunist Chinez asupra ByteDance și a datelor pe care le deține.

TikTok a negat în mod repetat afirmațiile conform cărora guvernul chinez are control asupra ByteDance, spunând că firma „nu este un agent al Chinei sau al oricărei alte țări”.

Potrivit TikTok, fondatorii chinezi ai ByteDance dețin 20% din acțiuni, printr-un pachet de control al companiei.

Aproximativ 60% este deținută de investitori instituționali, inclusiv marile firme de investiții americane Carlyle Group, General Atlantic și Susquehanna International Group. Restul de 20% este deținut de angajații săi din întreaga lume.

De asemenea, trei dintre cei cinci membri ai consiliului de administrație ai ByteDance sunt americani.

Guvernul chinez a respins îngrijorările occidentale privind controlul asupra TikTok drept „paranoia” și a avertizat că o interzicere a TikTok „se va întoarce împotriva SUA”.

Cu toate acestea, TikTok nu se confruntă cu o interdicție imediată în SUA.

Noua lege îi oferă ByteDance nouă luni pentru a vinde afacerea și o perioadă de grație suplimentară de trei luni, înainte ca o potențială interdicție să poată fi pusă în aplicare. (Foto: Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro