Sari direct la conținut

Atac armat la ambasada SUA din Liban. Cel puțin două persoane au fost rănite

HotNews.ro
Atac armat la ambasada SUA din Liban, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Atac armat la ambasada SUA din Liban, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Un cetățean sirian a fost arestat după ce a fost rănit într-un schimb de focuri care a avut loc miercuri la ambasada SUA din Liban, scrie Reuters. Un membru al trupelor de securitate a fost de asemenea rănit.

Un bărbat înarmat a tras mai multe focuri de armă asupra misiunii diplomatice americane din afara Beirutului, miercuri, și a fost rănit într-un schimb de focuri cu trupele care păzeau clădirea, a anunțat armata libaneză.

Armata a precizat că atacatorul, un cetățean sirian, a fost dus la spital pentru tratament, iar soldații cercetează zona.

Ambasada SUA a declarat că în cursul dimineții au fost raportate focuri de armă de calibru mic în apropierea intrării în instituție. Personalul misiunii diplomatice este în siguranță, a adăugat aceasta.

O sursă de securitate a declarat pentru Reuters că un membru al echipei de securitate a ambasadei a fost rănit în atac și că soldații libanezi l-au rănit de asemenea pe atacator.

Ambasada se află la nord de Beirut, într-o zonă foarte bine securizată, cu multiple puncte de control de-a lungul traseului care merge spre intrare. Misiunea diplomatică s-a mutat acolo din capitala Libanului în urma unui atac sinucigaș din 1983, care a ucis peste 60 de persoane.

În septembrie a avut loc un alt incident, când mai multe focuri de armă au fost trase în apropierea ambasadei, fără să existe victime.

În octombrie, zeci de protestatari s-au adunat în fața ambasadei pentru a demonstra în primele zile ale războiului din Gaza, iar forțele de securitate libaneze au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a-i respinge pe manifestanți.

Din octombrie, Libanul a fost scena conflictului dintre Hezbollah, gruparea susținută de Iran, și Israel, în contextul războiului din Gaza.

Statele Unite au depus eforturi diplomatice pentru a reduce nivelul confruntărilor de-a lungul graniței.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro