Sari direct la conținut

VIDEO „Pașapoartele la control!”: Parașutiștii britanici au fost luați în primire de vameșii francezi la comemorarea Debarcării din Normandia

HotNews.ro
Parasutistii au recreat o operatiune aeropurtata din timpul Debarcarii in Normandia, Foto: Laurent Cipriani / AP / Profimedia
Parasutistii au recreat o operatiune aeropurtata din timpul Debarcarii in Normandia, Foto: Laurent Cipriani / AP / Profimedia

Parașutiștii britanici care au recreat o operațiune aeropurtată în cadrul comemorării a 80 de ani de la Debarcarea din Normandia au fost întâmpinați la aterizare de vameșii francezi la un punct de control improvizat, relatează Reuters.

La câteva momente după ce parașutiștii și-au strâns echipamentele după aterizare ei au format un șir ordonat și și-au predat pașapoartele pentru a fi inspectate de vameșii francezi înainte de a li se permite să intre pe un câmp din Normandia.

În jur de 320 de parașutiști britanici, belgieni și americani au luat parte la operațiune pentru a recrea evenimentele ce au avut loc pe 6 iunie 1944.

„Este ceva prin care nu am mai trecut anterior”, a declarat Mark Berry, comandantul parașutiștilor britanici pentru The Sun.

„Dar având în vedere primirea regală de care am avut parte la toate celelalte evenimente, pare un preț mic de plătit pentru a veni în Franța”, a adăugat el.

Cetățenii britanici nu mai au dreptul de a circula liber în Uniunea Europeană după Brexit și sunt nevoiți să treacă prin controale mai stricte la graniță.

Parașutiștii britanici au sărit din trei aeronave militare A400M deasupra Sannerville, recreând operațiunea aeropurtată a predecesorilor lor cu 8 decenii în urmă. Aceștia au sărit atunci din avioane RAF Dakota.

La primele ore ale zilei de 6 iunie 1944 mii de trupe aeropurtate aliate s-au parașutat în zone alese cu atenție de-a lungul coastei Normandiei pentru a susține operațiunea principală de desant naval.

Parașutiștii au aterizat în spatele liniilor germane, fiind însărcinați să taie liniile de comunicație ale trupelor Wehrmacht-ului, captureze poduri strategice și să provoace confuzie printre apărători.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro