Sari direct la conținut

Bărbatul care a atacat-o pe Mette Frederiksen, premierul danez, a fost arestat preventiv: „Învinuitul nu are nicio legătură cu Danemarca”

HotNews.ro
Mette Frederiksen, Foto: Ida Marie Odgaard / AFP / Profimedia Images
Mette Frederiksen, Foto: Ida Marie Odgaard / AFP / Profimedia Images

Un bărbat în vârstă de 39 de ani care a atacat-o vineri la Copenhaga pe Mette Frederiksen, premierul Danemarcei, a fost arestat preventiv pentru 12 zile, a declarat poliția daneză, relatează Reuters și AFP.

Atacul a avut loc vineri într-o piață din centrul capitalei țării, când un bărbat s-a apropiat de premier și a lovit-o.

Biroul lui Frederiksen a declarat că incidentul i-a produs premierului un șoc și a suferit o ușoară entorsă cervicală.

Toate evenimentele oficiale ale premierului de sâmbătă au fost anulate, a adăugat biroul ei sâmbătă.

Poliția nu consideră atacul asupra premierului danez unul motivat politic

Poliția din Copenhaga a declarat că nu crede că atacul bărbatului, care a negat faptele rele, a fost motivat politic în fapta sa.

„Ipoteza noastră actuală de lucru este că incidentul nu este motivat politic”, a declarat poliția pe X după audierea suspectului de către un judecător care a decis să-l plaseze în arest preventiv până pe 20 iunie.

„În lumina faptului că învinuitul nu are nicio legătură cu Danemarca, există riscul de evadare”, a declarat judecătorul de la tribunalul din Copenhaga ca unul dintre motivele pedepsei privative de libertate, potrivit radiodifuzorului DR.

Premierul danez, în vârstă de 46 de ani, a fost supus unui examen medical la spital, au declarat serviciile sale sâmbătă într-un comunicat de presă transmis AFP.

La rândul său, suspectul în vârstă de 39 de ani bolborosea și părea absent la momentul reținerii sale, a spus acuzarea în timpul audierii, potrivit presei daneze.

Acesta părea în stare de ebrietate, potrivit unui raport medical citat de procuror. Bărbatul ar fi lovit-o cu pumnul în brațul drept al premierului, potrivit procuraturii.

Cum s-a derulat atacul asupra premierului danez, potrivit martorilor

Doi martori au declarat pentru cotidianul danez BT că au văzut-o pe Mette Frederiksen sosind într-o piață din centrul Copenhagăi, vineri, în timp ce stăteau lângă o fântână chiar înainte de ora locală 18:00 (16:00 GMT).

„Un bărbat a venit din direcția opusă și a împins-o puternic în umăr, ceea ce a făcut-o să” se dezechilibreze în lateral, dar fără să o facă să cadă, potrivit acestor martori.

Deși a fost o „împingere puternică”, doamna Frederiksen nu a căzut la pământ, au spus aceștia.

Ei l-au descris pe bărbat ca fiind înalt și slab și au adăugat că a încercat să fugă, dar nu a avut timp să ajungă departe pentru că a fost prins și pus la pământ de serviciul de pază.

Atacul are loc cu două zile înainte ca danezii să se prezinte la urne pentru alegerile europarlamentare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro