Sari direct la conținut

„Ticălosule!”: Mesajul unui jurnalist după moartea prezentatorului TV Michael Mosley în Grecia stârnește un val de furie

HotNews.ro
Cadavrul lui Michael Mosley a fost descoperit intr-o zona stancoasa, Foto: Simon Jones / News Licensing / Profimedia Images
Cadavrul lui Michael Mosley a fost descoperit intr-o zona stancoasa, Foto: Simon Jones / News Licensing / Profimedia Images

Un jurnalist britanic a declanșat un val de critici pe rețelele de socializare după ce a publicat un mesaj despre moartea prezentatorulu TV Michael Mosley și o înregistrare video cu locul în care a fost descoperit trupul neînsuflețit al acestuia, care a murit pe Insula Symi din Grecia.

„Șterge asta. Îmi doresc să nu fi dat peste ea în timeline-ul meu”, a scris o utilizatoare a „X” la postarea în care David Brown, corespondent-șef pentru The Times, a publicat filmarea care arată că trupul lui Mosley a fost descoperit într-o zonă stâncoasă, la baza unui deal.

„Asta NU este adecvat”, „Mă așteptam la ceva mai mult de la un jurnalist The Times”, „Foarte lipsit de respect”, au scris alți comentatori, chiar dacă în filmare nu se vede propriu-zis cadavrul lui Mosley.

„Deși înțeleg că aceasta este o poveste importantă, trebuie de asemenea să ținem cont de faptul că Dr. Mosley a avut o familie iubitoare și mulți prieteni cărora le-a păsat de el și care vor fi devastați de această știre, așa că poate că aspectele și limbajul mai senzaționalist ar trebui parcate puțin?”, a notat britanica Steffie Ede.

Mesajul despre moartea lui Michael Mosley care a provocat furie în Marea Britanie

Steffie Ede, la fel ca alți internauți, s-a referit la mesajul distribuit de jurnalistul de la The Times în postarea sa:

„Poliția greacă și paza de coastă își acoperă nasurile în timp ce examinează trupul găsit aproape de locul în care Dr. Michael Mosley a dispărut miercuri. Trupul este în descompunere, sugerând că a fost acolo timp de mai multe zile”.

„Ce postare îngrozitoare, lipsită de sensibilitate”, i-a răspuns lui Brown o altă utilizatoare a rețelei de socializare „X”, fosta Twitter. „Detalii inutile, sper că te-ai bucurat de atenție, ticălosule”, l-a acuzat un altul.

The Times și SkyNews au publicat pe site-urile lor o fotografie făcută de aproape cu locul în care a fost descoperit cadavrul îndrăgitului prezentator TV, însă trupul neînsuflețit al său nu este vizibil în imagine. Alte ziare și canale media din Marea Britanie, precum The Guardian și BBC, au evitat să facă acest lucru.

Cadavrul lui Michael Mosley a fost descoperit duminică dimineața

Presa elenă a anunțat duminică în jurul orei 11:00 că trupul neînsuflețit al lui Mosley a fost descoperit după o căutare de amploare demarată joi și extinsă apoi în zilele care au urmat.

Deocamdată informațiile din presa locală sunt contradictorii, însă autoritățile par să creadă că lui Mosley i s-a făcut rău din cauza căldurii și a căzut de pe o stâncă miercurea trecută, când a fost văzut ultima oară în viață. Acestuia i-au supraviețuit soția sa și cei patru copii ai lor.

Mosley, cunoscut pentru emisiunile sale pe teme medicale, avea 67 de ani în momentul accidentului.

Ta Nea, unul dintre cele mai citite ziare din Grecia, a scris că, în pofida amplelor operațiuni de căutare din ultimele zile, cadavrul lui Mosley a fost descoperit întâmplător după ce primarul din Symi, Lefteris Papakalodoukas, urcase într-o barcă cu jurnalişti pentru a le arăta locurile periculoase din zonă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro