Sari direct la conținut

Ultimele clipe dramatice din viața prezentatorului TV Michael Mosley, reconstituite de polițiști / A fost „foarte aproape” să se salveze

HotNews.ro
Salvatorii greci l-au cautat timp de 3 zile pe Michael Mosley pe Insula Symi, Foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia
Salvatorii greci l-au cautat timp de 3 zile pe Michael Mosley pe Insula Symi, Foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Ultimele momente dramatice din viața prezentatorului TV britanic Michael Mosley au fost reconstituite de poliția elenă cu ajutorul filmărilor făcute de camere CCTV, imaginile arătând că acesta a fost foarte aproape să ajungă să ceară ajutor, relatează presa din Grecia și Marea Britanie.

Mosley, un medic-jurnalist foarte popular în Marea Britanie, a fost dat dispărut săptămâna trecută pe Insula Symi după ce nu s-a întors dintr-o plimbare pe care a spus că o va face de-a lungul plajei Agios Nikolaos până în satul Pedi.

El a fost văzut ultima oară în viață miercuri la ora 13:30, când a plecat la plimbare către Pedi, uitându-și însă telefonul pe plaja unde a fost alături de cunoscuți.

Imaginile de pe camerele CCTV arată că Mosley a ajuns la Pedi în jurul orei 13:50, când el este surprins în sat cu o umbrelă în mână pentru a se proteja de soare. La 13:57 o cameră separată l-a surprins în portul de agrement din Pedi, îndreptându-se spre nord-est.

Nu este clar de ce el a decis să își continue drumul și să nu se oprească în sat, cum le spusese cunoscuților. Soția sa, dr. Bailey Mosley, a declarat însă după descoperirea cadavrului său duminică că el „a făcut o escaladare incredibilă, a ales ruta greșită și s-a prăbușit într-un loc în care nu putea fi văzut ușor de echipa extinsă de căutare”.

Ultima înregistrare cu el în viață a fost făcută de o cameră CCTV a unui bar de pe plaja Agia Marina.

Ultimele momente din viața lui Michael Mosley

Imaginile arată cum el a încercat să coboare pe o pantă stâncoasă, înainte să se prăbușească în apropierea unui gard care delimita perimetrul în care se află barul. Prezentatorul TV pare obosit și confuz în aceste imagini, având dificultăți vizibile în a coborî de pe pantă.

„La aproximativ 30 de metri de locul în care l-am găsit, el a început să se târască puțin. Iar apoi, distanța de 30 de metri pe care o persoană normală ar face-o în două sau 5 minute, i-a luat lui jumătate de oră sau mai mult”, a relatat Ilias Tsavaris, managerul barului Agia Marina, pentru SkyNews.

„Deci el încă se târa și apoi a căzut, a leșinat exact în locul în care l-am găsit”, a mai explicat acesta.

Văduva sa a spus că familia se consolează cu gândul că el „a fost foarte aproape” să ajungă la siguranță. Cei 4 copii ai cuplului se alăturaseră eforturilor de căutare de pe Insula Symi din apropierea coastei turce după ce prezentatorul TV a fost dat dispărut joia trecută.

Jurnalistul britanic David Brown, unul dintre corespondenții sosiți la fața locului, a filmat cum a arătat ultima sută de metri a coborârii lui Michael Mosley. Brown, un corespondent-șef al The Times, a fost criticat puternic zilele trecute din cauza unui mesaj pe care l-a publicat despre descoperirea cadavrului prezentatorului TV.

Anchetatorii locali au stabilit ora morții ca fiind 16:00, însă cauza exactă a decesului va fi anunțată abia după ce o autopsie și un test toxicologic vor fi făcute pe Insula Rodos din apropiere, unde cadavrul său a fost transportat. Anchetatorii cred că el a murit din cauza epuizării provocate de insolație.

Primarul din Symi, Lefteris Papakalodoukas, declarase încă de miercurea trecută că zona în care a dispărut Mosley este considerată „dificilă, deoarece este destul de stâncoasă”. Papakalodoukas a descris căldura de pe insulă în ziua dispariției prezentatorului TV ca fiind „insuportabilă” și a afirmat că „cineva ar putea ușor să leșine în astfel de condiții”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro