Sari direct la conținut

Tânărul care monitoriza zborurile avionului privat al lui Elon Musk spune că miliardarul l-a blocat pe Twitter

HotNews.ro
Elon Musk intr-o masina Tesla, Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Elon Musk intr-o masina Tesla, Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tânărul în vârstă de 19 ani care a creat contul de Twitter ce monitorizează zborurile avionului privat al lui Elon Musk spune că miliardarul sud-african l-a blocat pe platforma social media, relatează Insider.​

Jack Sweeney a creat contul „Elon Musk’s Jet” în iunie 2020, acesta folosind algoritmi care colectează date de trafic aerian disponibile public pentru a monitoriza (și publica) zborurile făcute de avionul privat al CEO-ului Tesla și SpaceX.

Protocol, un site specializat în știri din domeniu tech, a relatat în premieră că Musk l-a abordat pe Sweeney înspre finalul anului trecut, întrebându-l dacă nu poate închide contul fiindcă reprezintă un „risc de securitate” pentru el.

Tânărul a fost de acord însă i-a cerut miliardarului un Tesla Model 3 și, după mai multe mesaje schimbate între cei doi, Musk i-a oferit 5.000 de dolari pentru a închide contul de Twitter. Sweeney l-a întrebat însă dacă nu poate oferi 50.000 de dolari, să-l ajute cu studiile sau, eventual, să-și cumpere o mașină.

Elon Musk, un miliardar zgârcit?

Musk a refuzat în cele din urmă, afirmând că nu i se pare normal să plătească pentru un asemenea lucru. Sweeney i-a scris apoi miliardarului, întrebându-l dacă nu îi poate oferi un internship în loc de bani dar CEO-ul Tesla și SpaceX nu i-a mai răspuns.

Sweeney le-a relatat acum jurnaliștilor de la Bloomberg că miliardarul sud-african l-a blocat pe Twitter. „Știți, e puțin bizar, el vrea contul dat jos și pare că ar fi cu adevărat furios”, afirmă el.

Acesta le-a spus celor de la Insider săptămâna trecută că Musk a implementat unele măsuri pe care i le-a recomandat chiar el în timpul conversației lor de pe Twitter. Acestea ar face avionul mai greu de urmărit, „însă nu imposibil”, potrivit tânărului.

„Trebuie doar să găsesc alte metode”, a mai afirmat el pentru Insider. Tânărul a spus de asemenea că este conștient de faptul că dezvăluirea în public a ofertei pe care i-a făcut-o miliardarul l-ar putea enerva pe Musk.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro