Sari direct la conținut

Costa Rica: 300 de zile de folosire exclusivă a energiei din surse regenerabile

HotNews.ro
Camp de turbine eoliene, Foto: Chuck Cooker / FlickrCC
Camp de turbine eoliene, Foto: Chuck Cooker / FlickrCC

În timp ce Occidentul se luptă cu realitatea schimbărilor climatice, a impozitelor rezonabile pentru motorină și a modului prin care țările pot implementa programe ecologice viabile , Costa Rica și-a depășit propriul record privind folosirea energiei regenerabile, relatează Newsweek.

Întreaga Costa Rica a folosit timp de 300 de zile doar energia regenerabilă, învingându-și propriul record înregistrat în 2015- 299 de zile pe energie regenerabilă, potrivit The Independent.

Țara din America Centrală a mai experimentat astfel de perioade, înregistrând 201 de zile consecutive de folosire exclusivă a energiei regenerabile începând cu 1 mai 2018, potrivit Institutului de energie electrică din Costa Rica.

Țara generează cea mai mare parte a energiei electrice, în jur de 99%, folosind o varietate de metode. Hidroenergia este cel mai mare generator de energie din Costa Rica, aducând 78% din energia regenerabilă a țării. Ea este urmată de energie eoliană, geotermală și energie solară în proporție de doar 1%.

Utilizarea energiei din surse regenerabile ar putea elimina necesarul de cărbune și de gaze naturale ca producători de energie.

Există, totuși, lucruri care scapă analizei acestor procente impresionante: Costa Rica aplică politica pro-energie regenerabilă doar în cazul electricității. Utilizarea gazelor pentru vehicule sau pentru încălzire nu a fost studiată.

Monica Araya, consilier în domeniul dezvoltării ecologice din Costa Rica, a declarat că atingerea a 300 de zile folosind doar energie regenerabilă este ,,fantastică”, dar că ceva lipsește în continuare pentru ca această realizare să fie completă.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro