Sari direct la conținut

Doina Gradea TVR. Ce autoritate mai are asupra oamenilor din TVR pe care i-a făcut capete de porci, hateri, bețivi? / Și un interviu cu Dragoș Pătraru: Florin Pâslaru, omul lui Dragnea, comandă în TVR

HotNews.ro

​Management defectuos? În acțiune, Doina Gradea – Președinte Director General TVR. Citește tabloul conflictelor lui Gradea din timpul mandatului său. Întreabă-te: 1. Cum mai poate da ochii Doina Gradea cu oamenii pe care i-a făcut capete de porci, bețivi, buni de dat pe mâna Poliției? 2. Ce autoritate va mai avea aceasta în fața oamenilor din TVR? TVR-ul o vede sluga fidelă a ordinelor PSD. 3. Nu-i așa că PSD îi va ordona sângeros de acum încolo Doinei Gradea mutările în TVR? Surse pentru judecata ta: analiza PERSPEKTIVA și interviul cu Dragoș Pătraru, realizatorul “Starea Nației”.

“Harta” e alcătuită în urma deciziilor și jignirilor Doinei Gradea. Surse: deciziile din mandatul său, înregistrările și interviul de mai jos cu Pătraru.

Cum mai poate da ochii Doina Gradea cu echipele:

Știri. Redacția făcută “haită”, “hateri de profesie”. O reporteriță care o întreabă pe Gabriela Firea a fost numită “cap de porc”, iar un reporter care întreabă la Bruxelles despre Justiția în România a fost făcut albie de porci.CLICK aici să revezi dovezile.Cel puțin 20 de jurnaliști ostilizați.20 dintre cei care lucrează la Știri au semnat o scrisoare deschisă privind jignirea echipei.

Operatorii TVR. Sunt “beți, cu capete tăiate”.CLICK să revezi dovezile

Angajații TVR care se poartă precum cei de la Știri sau precum operatorii. Toți merită: “Pumni în gură! Pumni în gură!”, să fie “pusă poliţia pe ei”. CLICK dovezi

Echipa Ora de știri. Fără avertisment a scos “Ora de știri” și a înlocuit-o c-un documentar. Ora de știri a fost trimisă la ora zero. La zero audiență.CLICK dovezi

Echipa Cooltura. Doina Gradea a intervenit direct în mutilarea emisiunii Cooltura. Nasoală cooltura, de ce? Că e pe valoare, nu pe mofturi. Pleșu, Liiceanu, Patapievici și alți intelectuali anti-PSD erau văzuți într-un show cu idei.CLICK dovezi.CLICK analiza exmatriculării emisiunii în Dilema veche

Echipa Viața satului. L-a admonestat pe Gabriel Gherghescu – Viața Satului că a pus întrebări “din Cioloș” lui Petre Daea. Uite emisiunea aici.

Echipa Starea Nației. Dragoș Pătraru a dat în vileag înregistrări din care rezultă presiunile Doinei Gradea asupra angajaților. CLICK prima tranșă de înjurături a Doinei Gradea la adresa propriilor colegiCLICK pentru a doua serie de înjurături

Iată interviul revelator cu Dragoș Pătraru: “Știați că doamna Doina Gradea sună și de patru ori pe zi la știri, inclusiv să critice unghiurile din care a fost filmată doamna Dăncilă?”

Reporter: Gradea zice „sunt ascultată, înregistrată nelegal”? De ce ai înregistrat-o ilegal?

Dragoș Pătraru: Nu este o înregistrare ilegală. Eu aflasem deja că se plănuiește scoaterea emisiunii “Starea nației” de pe post, în luna ianuarie. Mi-au spus mai mulți oameni din TVR asta. De asemenea, misiunile clare ale Doinei Gradea, trasate de cei care au pus-o pe post, erau: controlul total al departamentului de știri – unde partidul considera (și i-a reproșat asta și Irinei Radu, prin interpuși) că se critică excesiv puterea – și scoaterea tuturor producțiilor incomode. Între ele, “Ora de știri” și, desigur, “Starea nației” . Cu „Ora de știri” a fost ușor. Printr-o ”decizie de management”, conducerea și-a asumat diminuarea serioasă a audienței, înlocuind Ora de știri din noua grilă (din 12 martie) cu un documentar special achiziționat.

Mediile de audiență demonstrează că măsura nu a avut în vedere audiența sau interesul public. Documentarul face o audiență de aproape trei ori mai mică decât Ora de știri. Rolul documentarului este acum să ducă audiența către zero, astfel încât jurnalul care a fost pus la ora 0.00 să fie eliminat pentru rezultate slabe.

Schimbări importante s-au făcut și la Viața satului, unde realizatorul care face emisiunea de 18 ani (cea mai vizionată emisiune a TVR), Gabriel Gherghescu, a fost acuzat că este pedelist și că e prieten cu Dacian Cioloș. Și pentru că a tăcut agresiv într-o emisiune cu Petre Daea, Gherghescu a fost trecut pe linie moartă, fiind astfel pedepsit pentru atitudinea lui. Așadar, știind tot acest plan, care mi-a fost confirmat și de persoane din anturajul PSD, am decis, împreună cu echipa mea și cu alți oameni din TVR, să adunăm dovezi care să ne ajute să demonstrăm misiunea acestor oameni. Înregistrările fac parte din acest plan, ca să ne putem apăra. Toate dezvăluirile au la bază dovezi care sunt obținute astfel.

Legile ne protejează, dată fiind gravitatea celor afirmate de doamna Doina Gradea și nu numai. Adică, domnul Eduard Dârvariu recunoaște că PDG-ul decide tot din punct de vedere editorial, ceea ce nu are voie să facă, dar noi ne mirăm ca proastele: Vai, așa ceva, i-a înregistrat când a discutat cu ei. Of, așa ceva nu se face! Serios? Asta e discuția?

Reporter:Parlamentul a audiat-o. Doina Gradea a fost lăsată să își spună punctul de vedere, fără a fi întrebată. Ce înseamnă asta?

Dragoș Pătraru:Înseamnă că putem să aruncăm democrația la gunoi.Nu mi-a venit să cred că așa ceva se poate întâmpla. Practic, domna Gradea este nu peste Coldea, care e și el un băiat destul de șmecher, doamna Gradea este peste șeful CIA, peste Zuckerberg, peste băieții de la Google, peste toți acei oameni care sunt chemați prin Senatul american și luați la întrebări. Doamna spune ce vrea și fuge, că trebuie să ajungă la Lisabona, într-o vacanță de o săptămână plătită din bani publici. Iar despre doamna Diana Tușa, sunt curios cum i-a spus dânsa acasă soțului jurnalist că tocmai s-a șters la fund cu democrația, în comisia parlamentară. Dar doamna Tușa e de la PSD, acum, după ce a tunat și a fulgerat la adresa PSD ani întregi. Oameni mici, prea mici, nici nu merită să discuți despre ei, atât de mici sunt.

Reporter: Ce-i cu breasla? Cum a reacționat Breasla?

Dragoș Pătraru: Nu aveam mari așteptări nici de la breaslă. Să ajungă jurnaliști cu pretenții să spună că vai, era o discuție privată, cum să înregistrezi așa ceva! Înregistrezi, bă, înregistrezi, că dacă nu o faci, nu te crede nimeni. Dacă aș fi ieșit să spun că Doina Gradea crede despre o jurnalistă incomodă că are cap de porc, iar despre tvr că trebuie să fie sluga puterii, pentru că puterea dă bani, ar fi râs toată lumea, în frunte cu Doina Gradea. De fapt, în discuția pe care am avut-o acum câteva zile, doamna chiar asta spune, făcând referire la o discuție personală pe care eu am avut-o cu cineva din TVR și care a ajuns la urechile ei. Și mă acuză doamna că l-am făcut cățel (într-o discuție cu altcineva, repet, pe Eduard Dârvariu), adăugând că dânsa nu și-a permis niciodată să spună așa ceva despre vreun coleg. Serios, cum demontezi minciunile astea? Înregistrezi ce vorbești cu niște oameni mizerabili, asta faci! La Digi am pățit la fel. Am spus pe post că trebuia să se dea o anumită știre, apoi am fost chemați și ni s-a spus că noi reprezentăm interesele firmei care deține licența, nu pe telespectatori. Bă, noi nu vrem asta și vă puteți băga undeva contractele, aveți licență pentru că noi facem o muncă pentru oameni, nu pentru voi. Dar cei mai mulți oameni au reacționat ok și m-a bucurat ce-au făcut oamenii de la Știri, din TVR. Sper ca măcar asta să rămână. Să nu își mai permită nimeni să calce în picioare jurnaliști, la TVR. Știați că doamna Doina Gradea sună și de patru ori pe zi la știri, inclusiv să critice unghiurile din care a fost filmată doamna Dăncilă? Nu știți, dar oamenii de acolo știu, însă e cuvântul lor contra cuvântului ei. Și-am văzut că doamna nu minte. Aștept și decizia Comisiei de Etică, aproape sigur noi vom pleca, pentru că am spus clar, nu putem continua atâta vreme cât TVR e condusă de acești oameni cu această agendă.

Reporter: Dar profesioniștii TVR? De ce le e frică?

Dragoș Pătraru: Păi, de ce le e frică în general oamenilor? Să nu-și piardă munca. Și e normal să se teamă. Un loc de muncă ok se găsește greu.Totuși TVR îți oferă un statut și o siguranță financiară. Dar nu le e frică tuturor. Oamenii au început să vorbească și nu le convine deloc atunci când cineva încearcă să-i călărească. Nu cred că doamna Gradea, care ar fi trebuit să-și dea imediat demisia, dacă ar fi găsit prin buzunare un dram de bun simț, va putea să mai conducă TVR cu acest comportament.

Reporter: Ți se pare că se pune batista pe țambal?

Dragoș Pătraru: Clar că asta se face. E evident. În momentul în care s-a întâmplat ce s-a întâmplat în Comisia de Cultură, mi-a fost clar că PSD a optat pentru a pune batista pe țambal. Acum, PSD o are pe Gradea la mână și va forța, va împinge cerințele dincolo de orice limită. Știm cu toții, asta face PSD de când există. Cățeii din eșalonul doi au un os de ros și îl vor roade. În perioada următoare, pentru că am primit și primim foarte multe informații, vom publica mai multe anchete și despre felul în care se iau deciziile din punct de vedere financiar. Veți vedea cum se negociază contractele, cum se sparg valorile pentru ca nimic să nu ajungă pe SEAP, cum se aranjează achiziții enorme și inutile, cum trăiesc unii pe banii TVR fără să facă nimic, cum se scurg banii către firme de partid și oameni care au făcut servicii partidului, dar și cum arată o negociere cu cineva trimis de partid să facă emisiuni, în comparație cu cineva care nu are spate de la partid.

Reporter: Are spate de la partid?

Dragoș Pătraru: Uite un episod halucinant, care s-a petrecut anul trecut. Imediat după ce am semnat contractul, eram în biroul Irinei Radu și a venit la mine un tip, mi-a strâns cu putere mâna și mi-a spus că domnul președinte Dragnea mă salută și îmi urează toate cele bune la TVR. Am rămas mască, nu am știut cum să reacționez. Irina mi-a spus că a ținut omul să mă vadă și să-mi spună asta și să nu țin cont, că e o prostie, că să îmi văd de treabă cum știu mai bine, că dă-i încolo, cu politica lor. Și mi-a mai spus că oricum va fi dată afară din cauza noastră. Ceea ce, am văzut cu toții, s-a întâmplat. Domnul – care am înțeles că ține legătura dintre partid și TVR, așa cum fac și unii jurnaliști care dau consultanță PSD-ului – se numește Florin Pâslaru, umbra președintelui Dragnea.

Din păcate pentru noi, n-am înțeles mesajul domnului Pâslaru, iar acum plătim pentru asta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro