Sari direct la conținut

Eugen Nicolicea: Președintele încalcă Constituția respingând propunerile de remaniere; premierul ar putea sesiza CCR

HotNews.ro
Eugen Nicolicea, Foto: Agerpres
Eugen Nicolicea, Foto: Agerpres

Deputatul PSD Eugen Nicolicea spune că, prin respingerea remanierii propuse de premierul Viorica Dăncilă, președintele Klaus Iohannis refuză să îşi îndeplinească atribuţiile constituționale. „E o formulă imperativă în Constituție, nu dacă vrea sau are chef”, a afirmat el.

„Motivele invocate de președinte pentru a refuza propunerile de miniștri sunt ilegale și neconstituționale. Președintele refuză să își îndeplinească atribuțiile, și anume că, în caz de remaniere sau vacantare a postului, el numește și revocă ce propune premierul. E o formulă imperativă în Constituție, nu dacă vrea sau are chef. Dacă nu o face într-un mod motivat, înseamnă că încalcă Constituția”, a declarat Eugen Nicolicea într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Întrebat ce poate face premierul Viorica Dăncilă în acest caz, Nicolicea a spus că aceasta ar putea „să sesizeze Curtea Constituțională”, dar a precizat că nu știe dacă „doamna Dăncilă o va face, dar poate să o facă”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge „în integralitate” remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, pentru că propunerile pe care le-a primit sunt „inacceptabile”. El a spus că actualul guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament și, în cazul în care nu primește acest vot, „partidele de opoziție, toate” vor trebui să dea dovadă de „un comportament rezonabil în caz de criză”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro