Sari direct la conținut

Claudiu Târziu (AUR): "Ungaria îşi permite să facă investiţii masive în Transilvania astfel încât să devină stăpâna de facto a unei bucăţi importante din România"

HotNews.ro
Claudiu Târziu (AUR): "Ungaria îşi permite să facă investiţii masive în Transilvania astfel încât să devină stăpâna de facto a unei bucăţi importante din România"

Copreşedintele AUR Claudiu Târziu a susţinut, sâmbătă, la Târgu Mureş, că Ungaria îşi permite să facă investiţii masive în Transilvania astfel încât să devină „stăpâna de facto a unei bucăţi importante din ţara noastră” întrucât i se permite, fiindcă statul român nu reacţionează.

  • „Suntem un model pentru Europa în privinţa tratamentului pe care îl acordăm etniilor conlocuitoare şi nu o facem dintr-un program politic, ci pentru că aşa ne place să trăim în armonie, cetăţeni de toate etniile. Bunătatea noastră nu ar trebui să fie interpretată drept prostie sau slăbiciune şi acest lucru ar fi uşurat dacă la nivelul politicii externe şi interne am avea o viziune bine definită şi programe bine articulate.
  • Dacă Ungaria îşi permite să facă investiţii masive în Transilvania până într-acolo încât să devină stăpâna de facto a unei bucăţi importante din ţara noastră este pentru că i se permite. Este pentru că noi, la nivelul conducerii ţării, nu avem o viziune în privinţa aceasta şi nu avem politici publice”, a susținut Claudiu Târziu, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

La rândul său, deputatul Dan Tănasă a susținut că Ungaria se comportă, cu acceptul tacit al Bucureştiului, ca un „stat co-suveran în Transilvania” şi consideră atitudinea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, referitoare la acest subiect, ca fiind „complet lipsită de conectivitate cu realitatea”: „Ungaria cumpără la propriu Transilvania, bucată cu bucată, pădure cu pădure, clădire cu clădire. Nu doar cumpără, ci vine şi construieşte de la zero instituţii pe care pune ulterior drapelul Ungariei, pune inscripţii exclusiv în limba maghiară. Practic Ungaria se comportă, cu acceptul tacit al Bucureştiului, ca un stat co-suveran în Transilvania. Deja ştim foarte clar că Ungaria nu are acceptul Bucureştiului pentru a derula programele pe care le derulează, (…) însă de la Bucureşti de fiecare dată reacţia a fost anemică”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro