Sari direct la conținut

Rezultate alegeri locale 2024 Vrancea. Cristi Misăilă de la PSD a fost reales primar la Focșani

HotNews.ro
Ștampilă de vot, alegeri 2, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ștampilă de vot, alegeri 2, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristi Valentin Misăilă, candidatul PSD, a câștigat un nou mandat de primar al Focșaniului, scrie publicația locală Ziarul de Vrancea.

Şase candidaţi şi-au anunţat candidatura pentru şefia Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, în timp ce la Focşani şapte persoane și-au dorit să ajungă ajungă primar al municipiului, printre care şi un independent, scrie Agepres,

Duel în Coaliție

Astfel, în cursa pentru preşedinţia CJ Vrancea s-au înscris Dragoş Ciobotaru, în prezent primar al comunei Vizantea Livezi şi preşedinte al PNL Vrancea; Nicuşor Halici, preşedinte al PSD Vrancea, fost deputat şi prefect de Vrancea; deputatul Ion Ştefan, fost ministru al Dezvoltării, din partea ADU; deputatul George Badiu, preşedintele AUR Vrancea; Victor Roman din partea PUSL; Carmen Vasiliu de la S.O.S. România.

La Primăria municipiului Focşani au intrat în cursă actualul primar Cristi Misăilă, de la PSD; Valentin Resmeriţă, om de afaceri, din partea PNL; Ana Maria Dimitriu Bunghez, juristă, din partea ADU; Răzvan Dragoş Anghene, director de bancă, din partea AUR; Dănuţ Pleşa Plugaru – S.O.S. România; Alexandru Nistoroiu, fost consilier local, din partea PUSL; Cristian Zîrnă este singurul candidat independent.

PNL ocupă prima poziţie pe buletinul de vot pentru Consiliul Judeţean Vrancea, atât pentru alegerea preşedintelui, cât şi a consilierilor judeţeni, urmat de PSD şi AUR, în timp ce pe buletinul de vot pentru primarul municipiului Focşani primul loc este ocupat de PSD, urmat de PNL şi AUR.

Pe buletinul de vot pentru alegerile ce vor avea loc în data de 9 iunie, destinat alegerii preşedintelui CJ şi a consilierilor judeţeni următoarele locuri sunt ocupate de ADU, PUSL şi S.O.S. România, în timp ce următoarele locuri pe buletinul de vot pentru alegerea primarului la Focşani revin PUSL, S.O.S. România şi ADU.

Rezultate alegeri locale 2024 Vrancea. Veteranii care vor un nou mandat

Printre cei mai longevivi primari care candidează pentru un nou mandat se numără Vasile Zbârciog, primar din partea PSD care a venit în fruntea administraţiei comunei Străoane în 1991, Vasile Vatră, primar PSD la Gugeşti din anul 1992 şi Alexandru Zar, primar la Goleşti din partea PSD tot din 1992.

În acelaşi timp, cel mai longeviv primar de la PNL este Gabriel Postolache, primar al comunei Ţifeşti din anul 2000 şi care anul acesta îşi doreşte să câştige un nou mandat.

Peste 300.000 de alegători așteptați la urne

Pe 9 iunie, la vot erau aşteptaţi 301.245 alegători, cei mai mulţi în mediul urban, la Focşani – 73.856, la Adjud – 15.916 şi Mărăşeşti – 9.988. În mediul rural, comunele cu cei mai mulţi alegători sunt Vulturu – 6.809, Homocea – 5.958 şi Vânători – 5.919.

În total, în Vrancea au fost organizate 364 secţii şi au fost distribuite un număr de 335.661 buletine pentru alegerea consilierilor locali, a primarilor, a consilierilor judeţeni şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea şi pentru alegerile europarlamentare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro